Ανάκριση σκηνοθέτη σε αεροδρόμιο

Ο γνωστός για την ταινία του "Γιατί Ισραήλ;" Γάλλος σκηνοθέτης Κλοντ Λανζμάν, δημιουργός επίσης του "Ολοκαυτώματος", ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς τουλάχιστον επί 80 λεπτά στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, μετά τα παράπονα που έκανε μια υπάλληλος αρμόδια για θέματα κρατικής ασφάλειας, σε προϊσταμένη της, γράφει σήμερα η εφημερίδα 'Χααρέτζ'.

Η υπάλληλος παραπονέθηκε ότι ο σκηνοθέτης την φίλησε, χωρίς όμως αυτή να συναινεί, λίγο πριν επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με προορισμό το Παρίσι.

Ο σκηνοθέτης όμως παρουσίασε διαφορετικά

τα συμβάντα: Αφηγήθηκε ότι άγγιξε την υπάλληλο με το δάχτυλό του κάτω από το πηγούνι της και γυρίζοντας προς τους συνεργάτες του είπε, με τρόπο ειρωνικό: "Κοιτάξτε πόσο γοητευτική είναι". Ο Λανζμάν αρνήθηκε συγχρόνως ότι έκανε ο,τιδήποτε επιλήψιμο.

Δήλωσε, ακόμα, ότι μόλις η υπάλληλος παραπονέθηκε, αστυνομικοί άρχισαν να τον ανακρίνουν και το αεροπλάνο τον περίμενε, τελικά, μιάμιση ώρα.

Στο 'Μπεν Γκουριόν', όταν η πτήση είναι διεθνής, ο ταξιδιώτης οφείλει να παρουσιαστεί 180 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη ώρα απογείωσης.

"Βρίσκω ότι οι γυναίκες υπάλληλοι στο Μπεν Γκουριόν έχουν νοσηρή νοοτροπία, αξιολογώντας δε τη συμπεριφορά τους, βρίσκω στο σημερινό Ισραήλ ένα μίγμα: Καμπούλ, Τεχεράνης, αμερικανικών σπουδών για τα φύλα", είπε ο Λανζμάν ειρωνικά επίσης.

Στο Ισραήλ ο Λανζμάν έχει γυρίσει πολλές από τις ταινίες του. Το "Ολοκαύτωμα" διηγείται, πώς οι Εβραίοι εξοντώθηκαν αθρόα στα ναζιστικά κολαστήρια στην ανατολική Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα