Ανακοίνωση για τη δολοφονία

«Η Διεθνής Αμνηστία έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες για την άνοδο της μισαλλοδοξίας και της βίας τα τελευταία χρόνια - δύο τάσεις που εκδηλώνονται σε δημόσιες πράξεις που δείχνουν ξενοφοβία και ρατσισμό και οι οποίες δεν έχουν αντιμετωπιστεί με αρκετό σθένος από τις Αρχές». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία, για τη δολοφονία του
34χρονου μουσικού, τονίζοντας ότι οι ελληνικές Αρχές πρέπει να κάνουν ό,τι είναι στο χέρι τους για να αποτρέψουν την περαιτέρω κλιμάκωση της βασισμένης σε πολιτικά κίνητρα βίας.

«Οι ελληνικές Αρχές πρέπει να συγκρατήσουν αυτό το επικίνδυνο παλιρροϊκό κύμα πριν οδηγήσει σε άλλα φαινόμενα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των πολιτών και την ικανότητά τους να ασκούν το δικαίωμά τους να εκφράζονται ελεύθερα. Ο κόσμος πρέπει να μπορεί να εκφράζει τις πολιτικές πεποιθήσεις του χωρίς να φοβάται τη σωματική βία», υπογραμμίζει η οργάνωση.

«Αυτού του είδους η βία που ξεκινά από πολιτικά κίνητρα είναι απαράδεκτη και η Ιστορία έχει δείξει τις ζοφερές συνέπειες που μπορεί να έχει εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη. Οι ελληνικές Αρχές πρέπει να στείλουν σαφές μήνυμα ότι επιθέσεις όπως αυτή δεν θα είναι ανεκτές», δηλώνει η Jezerca Tigani της Διεθνούς Αμνηστίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα