Ανάκαμψη με κυβέρνηση τετραετίας

«Μία κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας», που θα λειτουργεί συντονισμένα, με σταθερότητα και προοπτική, με καθαρούς κανόνες λειτουργίας που θα «αφορούν και την κυβέρνηση, αλλά κυρίως την κοινοβουλευτική πλειοψηφία τριών κομμάτων», θέτει ως προϋπόθεση της εθνικής ανάκαμψης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα του Σαββατοκύριακου».

Ο
κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «με την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα διαμορφώθηκε μια νέα αφετηρία για τη χώρα μας. Η Ελλάδα δεν έχει άλλο δρόμο παρά να ξαναβρεί τη δυναμική της και την προοπτική της» με έναν μεγάλο εθνικό στόχο «ο οποίος μπορεί να φαίνεται τετριμμένος, αλλά είναι επαναστατικός: Κανονικό κρότος, κανονική οικονομία, κανονική κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τοποθετείται σαφώς και για την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο. «Και βέβαια έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα οξύτατο φαινόμενο ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας. Έχουμε στη Βουλή ένα αντισυνταγματικό κόμμα, ναζιστικό, φιλοχουντικό, προκλητικό. Υπάρχουν θεσμικοί τρόποι αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου και στο επίπεδο της νομοθεσίας (ιδίως της ποινικής) και στο επίπεδο του κανονισμού της Βουλής. Αυτό συνιστά υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου» σημειώνει.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα