Ανάγκη εμπλουτισμού κινήτρων για επενδύσεις

Στην ανάγκη γενναίου εμπλουτισμού των κινήτρων επιχορηγήσεων για επενδύσεις αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής λιανικής της Εθνικής Τράπεζας Ανδρέας Αθανασόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ.

«Τα κίνητρα έχουν αλλάξει αρκετές φορές διαχρονικά, περάσαμε από τις απλές τεράστιες επιχορηγήσεις στις γενναίες φοροαπαλλαγές. Φοροαπαλλαγές σε περίοδο κρίσης μπορεί και να ακούγεται σαν ανέκδοτο γιατί δεν υπάρχουν κέρδη. 'Αποψή μου είναι ότι θα πρέπει να ξαναδεί κάποιος όλο αυτό

το πλαίσιο των κινήτρων, είτε φοροαπαλλαγών, είτε επιχορηγήσεων, ακόμα - ακόμα και κεφαλαίων εκκίνησης», είπε ο κ.Αθανασόπουλος.

Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις οι οποίες τελειώνουν επενδύσεις και μετά δεν μπορούν να τις λειτουργήσουν γιατί έχουν στερέψει από ρευστό και το ρευστό εκείνο ήταν τα ίδια κεφάλαια και γι' αυτό πολλοί δεν κάνουν επενδύσεις διότι δεν θέλουν να στερηθούν τα ίδια κεφάλαια γιατί φοβούνται ότι δεν θα πάρουν κεφάλαια κίνησης, είπε ο κ.Αθανασόπουλος.

Ο κ.Αθανασόπουλος επισήμανε ότι το τρίπτυχο: αξιολόγηση βιωσιμότητας, αξιολόγηση της υλοποίησης και εκταμιεύσεις, θα πρέπει να περάσει εξ ολοκλήρου στις τράπεζες

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα