«Ανάγκη αναθεώρησης δυσμενών όρων»

Για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, με αιχμή την κρίση στην Ισπανία, συζήτησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα στη Ρώμη.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην ανάγκη «για την αναθεώρηση
των δυσμενών όρων», όπως είπε, της δανειακής σύμβασης και «να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας».

Για την οργάνωση ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού εγγύησης των καταθέσεων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Μόντι για την οργάνωση ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού εγγύησης καταθέσεων, ενώ απηύθυνε μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες ώστε να σταματήσει το κύμα της εκροής των καταθέσεων προς το εξωτερικό.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ακόμη μια φορά ότι η μόνη ρεαλιστική επιλογή για την διακυβέρνησης της χώρας είναι η πρόταση του για την διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός πρωθυπουργός χαρακτήρισε την πρόταση οχτώ σημείων του κ. Βενιζέλου για την διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης πολύ ενδιαφέρουσα, ενώ εκτίμησε ότι θα ήταν καλό στην Ελλάδα να έχει σχηματιστεί Κυβέρνηση έως την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 Ιουνίου
Keywords
Τυχαία Θέματα