Και τρίτος Έλληνας νεκρός στο Norman Atlantic

Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα που προκύπτει ότι πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Νικόλαο Παράσχη. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον τρίτο νεκρό 'Ελληνα του μοιραίου πλοίου Νorman Atlantic.Νωρίτερα, στο «Ελ. Βενιζέλος» εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, όταν έφτασε από το Μπρίντεζι το αεροσκάφος της Aegean με 107 Έλληνες διασωθέντες. Εξάλλου, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφέρει 21 από τους
διασωθέντες του πλοίου Norman Atlantic από το Μπρίντιζι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εν τω μεταξύ, κατέπλευσε στον Τάραντα το πλοίο «Aby Jeannette», από το οποίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια Έλληνες διασωθέντες του πλοίου «Norman Atlantic».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο επιβαίνουν 26 Έλληνες, ωστόσο αυτή τη στιγμή γίνεται η διαδικασία ταυτοποίησης από τις ιταλικές Αρχές και αναμένεται εντός της ημέρας επίσημη ανακοίνωση από το αρχηγείο του Λιμενικού.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η δήλωση του εισαγγελέα του Μπάρι Τζιουζέππε Βόλπε ότι ακόμη δεν γνωρίζουν τι έχουν απογίνει ενενήντα οκτώ επιβάτες του Norman Atlantic. Σύμφωνα με τον κ. Βόλπε, «τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα ογδόντα ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες».

Ο εισαγγελέας του Μπάρι προέβη στις νέες αυτές δηλώσεις μετά την άφιξη στο Μπρίντιζι του ελικοπτεροφόρου «Σαν Τζόρτζιο», χθες βράδυ, το οποίο μετέφερε 216 διασωθέντες, και του πλοίου Jannette, το οποίο αγκυροβόλησε σήμερα το πρωί στον Τάραντα, με 38 ναυαγούς. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο Norman Atlantic έχει δεθεί σε ρυμουλκό, αλλά οι κακοκαιρία δεν επιτρέπει την προσέγγισή του στην Κάτω Ιταλία. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα ρυμουλκηθεί, τελικά, στο αλβανικό λιμάνι του Αυλώνα.

Το υπουργείο Ναυτιλίας υπενθυμίζει ότι για τη συνεχή ενημέρωση των συγγενών των επιβαινόντων του «Norman Atlantic» σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης, λειτουργούν σε 24ωρη βάση δύο επιπλέον γραμμές ενημέρωσης, με αριθμούς κλήσης 2131371042 και 2131371036.

Την ίδια ώρα, στους 13 ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών η ιταλική ακτοφυλακή, συμπεριλαμβανομένων και των δυο Αλβανών ναυτικών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το σύνολο των επιβατών ανέρχεται σε 475 άτομα, εκ των οποίων 268 ήταν Έλληνες.

Σε ετοιμότητα ελικόπτερα των ΕΔ

Πέντε ελικόπτερα έχουν θέσει σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών για επιχειρήσεις έρευνας στην Αδριατική για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του Norman Atlantic.

Πρόκειται για 2 ελικόπτερα S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 ΑB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας και 2 NH-90 του Στρατού Ξηράς.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα