Αμηχανία στη ΝΔ από τις δηλώσεις Γεωργιάδη

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης οι δηλώσεις Γεωργιάδη περί ανάληψης των καταθέσεών του από τις ελληνικές τράπεζες αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί κυβέρνηση, οι οποίες φέρνουν αμηχανία αλλά και διχασμό στο εσωτερικό της ΝΔ. «Δεν θα έκανα ποτέ μια τέτοια δήλωση», είπε στο Mega ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, προσθέτοντας ωστόσο πως συμφωνεί ότι θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλευρό του Ά.Γεωργιάδη τάσσεται ευθέως η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως ο κ. Γεωργιάδης έχει δίκιο.

Ο ίδιος ο βουλευτής, με νέες δηλώσεις του σε τηλεοπτικά κανάλια, παραδέχθηκε ότι ίσως εκφράστηκε υπερβολικά, αλλά σημείωσε πως δεν πρέπει να φύγουμε από την ουσία, που είναι ότι η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα για να βγει στις αγορές και κάποιοι θέλουν να τη βάλουν σε περιπέτεια.

Αίσθηση, την ίδια ώρα, προκαλεί η πληροφορία που δημοσιεύεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να «παγιδεύσει» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση, καλώντας τον σε ανοιχτή ακρόαση, εν αγνοία του, από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και επιχειρώντας να του αποσπάσει δήλωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεξάγει δημοψήφισμα αν η τρόικα πει όχι στα αιτήματά του.

Με αφορμή τις δηλώσεις Γεωργιάδη, μυστική συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, είχαν χθες τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατόπιν αιτήματός. Η Κουμουνδούρου επιβεβαιώνει τη συνάντηση χαρακτηρίζοντάς την άτυπη, ενώ ο κ. Δραγασάκης δηλώνει ότι «η κινδυνολογία απειλεί την οικονομία και πως υπάρχουν θεσμικά όργανα για όσους κινδυνολογούν με τις καταθέσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα