Αλβανία: Σε ανοδική τροχιά η οικονομία παρά τις πλημμύρες

Σε ανοδική "τροχιά" θα παραμείνει, φέτος, η πορεία της αλβανικής οικονομίας, παρά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στο νότο της χώρας, εκτιμά η Κεντρική Τράπεζα της Αλβανίας (BoA).
Στην τελευταία της έκθεση για τη νομισματική πολιτική, η Κεντρική Τράπεζα τονίζει ότι οι ζημιές από τις πλημμύρες θα έχουν προσωρινές επιπτώσεις στις προβλέψεις της για την εξέλιξη της οικονομίας. Επίσης, προσθέτει ότι, η οικονομία θα διατηρήσει

ανοδική τάση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

"Η ανάπτυξη της οικονομίας το 2015 αναμένεται ότι θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το 2014, επισημαίνεται στην ίδια έκθεση.

"Η επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας θα συνεχίσει να έχει 'οδηγό' -σε μεγάλο βαθμό- την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα. Η ξένη ζήτηση θα διαδραματίσει ένα μικρό, θετικό ρόλο και η ταχύτητα της δημοσιονομικής εξυγίανσης αναμένεται να μειωθεί" αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην έκθεση της BoA.

Οικονομικοί αναλυτές τονίζουν ότι οι πλημμύρες του Φεβρουαρίου θα επηρεάσουν τη ζήτηση για φρέσκα αγροτικά προϊόντα, έχοντας, κατά συνέπεια, αύξηση στις τιμές.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η αύξηση της ζήτησης θα συνεχίσει να προϋποθέτει ενθάρρυνση των πολιτικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα