Αλλαγή σελίδας

Νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε μετά την εκλογική διαδικασία στο κόμμα η Φώφη Γεννηματά. Με καταμετρημένες τις ψήφους σε 202 από τα 311 εκλογικά τμήματα η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει 17.035 ψήφους.

Η καταμέτρηση των ψήφων βρισκόταν σε εξέλίξη μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής.

Την ηγεσία διεκδίκησαν, υπενθυμίζεται, οι Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος

και για την ανάδειξη του πορέδρου από την πρώτη αναμέτρηση χρειάζεται ποσοστό 50% + 1.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με τη Φώφη Γεννηματά, την οποία συνεχάρη για την εκλογική νίκη της και την ανάδειξή της ως νέας προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Επικοινώνησε επίσης με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τους συνεχάρη για το υψηλό επίπεδο του αγώνα που έδωσαν.

Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα στις 12.30 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τη Φώφη Γεννηματά παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Εν τω μεταξύ, τη δέσμευση για ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης ανέλαβε η Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της όταν επιβεβαιώθηκε η εκλογή της στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους έδωσαν καθαρή εντολή για μια νέα αρχή καθώς και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προσφορά του στην χώρα και την παράταξη και τους συνυποψήφιούς της Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών.

Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία. Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη. Προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την Ευρωπαϊκή προοπτική της», τόνισε η πέμπτη στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ πρόεδρός του.

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε την ιστορική ευθύνη ευθύνη από όλους και πρωτίστως του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι λογοδοτεί στον ελληνικό λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά», επεσήμανε.
Keywords
Τυχαία Θέματα