Αλ-Κάιντα: Σκοτώστε όσους περισσότερους μπορείτε

'Έκκληση στουςμουσουλμάνους να κλιμακώσουν τιςδιαμαρτυρίες και να σκοτώσουν περισσότερουςΑμερικανούς διπλωμάτες στις μουσουλμανικέςχώρες μετά την προβολή της αντι-ισλαμικήςαμερικανικής ταινίας που πυροδότησεταραχές στην Μέση Ανατολή, απηύθυνε ηπτέρυγα της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη,υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένανέο κεφάλαιο στις "σταυροφορίες"κατά του ισλάμ.

"Όποιος συναντάΑμερικανούς πρεσβευτές ή απεσταλμένους,πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγματων απογόνων (Λίβυων) του Ομάρ αλ-Μουχτάρ(φυσιογνωμία της λιβυκής αντίστασηςαπέναντι στους Ιταλούς αποικιοκράτες),οι οποίοι

σκότωσαν τον Αμερικανόπρεσβευτή (στη Βεγγάζη)", αναφέρειανακοίνωση της Αλ-Κάιντα στην Αραβικήχερσόνησο (AQAP) που αναρτήθηκε στηνιστοσελίδα της.

"Το φιλμ που προβλήθηκεστην Αμερική και το οποίο προσβάλλειτον Προφήτη μας Μωάμεθ, αποτελεί μέροςτης συνεχιζόμενης σταυροφορίας κατάτου ισλάμ. Το επεισόδιο αυτό είναι τόσοσοβαρό ώστε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούνόλοι οι πόροι του έθνους για να εκδιωχθούνοι πρεσβείες των ΗΠΑ από τη μουσουλμανικήγη", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η AQAP, τα μέλη της οποίαςπροέρχονται κυρίως από την Υεμένη καιτη Σαουδική Αραβία, θεωρείται από τιςΗΠΑ ως η πιο επικίνδυνη πτέρυγα τηςΑλ-Κάιντα.

Εγκωμιάζοντας τιςεπιθέσεις εξαγριωμένων διαδηλωτών στηνΛιβύη, την Αίγυπτο, την Υεμένη και τοΣουδάν εναντίον αμερικανικών και άλλωνδυτικών διπλωματικών αποστολών ηοργάνωση τονίζει ότι πρόκειται για"φυσικές απαντήσεις σε μια τεράστιαπροσβολή" και ότι πρέπει να καούνόλες οι αμερικανικές πρεσβείες και ναδολοφονηθούν οι Αμερικανοί διπλωμάτες.


Η οργάνωση προσθέτειότι η υπεράσπιση της τιμής του Μωάμεθαποτελεί "θρησκευτικό καθήκον καιυποχρέωση των μουσουλμάνων" και ότιοι μουσουλμάνοι που ζουν σε δυτικέςχώρες έχουν επιπλέον καθήκον νασυμμετάσχουν σε επιθέσεις εναντίονσημαντικών στόχων.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα