Ακριβό μου φάρμακο...

Αλαλούμ έχει προκαλέσει σε ασφαλισμένους και γιατρούς, η αλλαγή στον τρόπο καταβολής αποζημίωσης των φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου, θα ισχύσει η ασφαλιστική τιμή στη θετική λίστα φαρμάκων, η οποία θα περιλαμβάνει τα φάρμακα, που θα αποζημιώνονται εφεξής από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Αν η τιμή του φαρμάκου συμπίπτει με την ασφαλιστική τιμή, τότε ο ασθενής θα πληρώνει μόνο τη συμμετοχή του, ενώ
όταν είναι μεγαλύτερη ο ασφαλισμένος θα πληρώνει το 25% της κανονικής συμμετοχής, καθώς και το 50% της διαφοράς μεταξύ της λιανικής τιμής και της ασφαλιστικής τιμής.

Για μετατροπή των γιατρών σε γραμματείς που αντί να ασχολούνται με το επιστημονικό τους έργο και το πρόβλημα των ασθενών, πρέπει να τους ενημερώνουν για την διαφορά των τιμών των φαρμάκων, τόνισε με δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 και στην Έλενα Μπρέγιαννη ο Πρόεδρος της Ένωσης των Ιατρών του ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η οικονομική πολιτική του φαρμάκου δεν θα πρέπει να αφορά τους γιατρούς, ενώ κάλεσε για ακόμη μία φορά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, σε ειλικρινή διάλογο για έναν ΕΟΠΠΥ, χωρίς προβλήματα και θα που θα λειτουργεί προς όφελος των ασφαλισμένων.
Keywords
Τυχαία Θέματα