Αίτημα για έκδοση νέων εντόκων γραμματίων

Επάρκεια στα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους επιχειρεί να διασφαλίσει η κυβέρνηση η οποία, σύμφωνα με την "Καθημερινή", κατέθεσε αίτημα για έκδοση νέων εντόκων γραμματίων ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα «σπάει» το ετήσιο όριο των 15 δισ. που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.

Στόχος της Αθήνας είναι να διασφαλίσει την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας κατά τη διάρκεια της «συμφωνίας-γέφυρας» που επιδιώκει με τους Ευρωπαίους

εταίρους.

Εν τω μεταξύ, σειρά φορολογικών ελέγχων ενεργοποιεί η κυβέρνηση λόγω «τρύπας» 1 δισ στα έσοδα. Το ΣΔΟΕ αρχίζει ελέγχους στην αγορά, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που μεταφέρουν στο εξωτερικό μεγάλα ποσά, ενώ παράλληλα επανέρχονται στο προσκήνιο οι μεγάλοι φάκελοι διαφθοράς και υποθέσεις μεγάλου πλούτου. Παράλληλα προωθούνται αλλαγές στην ρύθμιση των 100 δόσεων, ώστε να ενταχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι μέσω της μείωσης του ελάχιστου ορίου της μηνιαίας δόσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να πατάξει την φοροδιαφυγή μέσω «παγώματος» των περιουσιακών στοιχείων των πλούσιων Ελλήνων φοροφυγάδων που ζουν στην ΕΕ, πρότεινε μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα “Bild” ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Χρήστο Σκλαβούνη θα έχει σε λίγη ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στο πλαίσιο των συναντήσεών του για τις διοικήσεις των τραπεζών στις οποίες βασικός μέτοχος είναι το δημόσιο.

Πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να εξετάζει την τοποθέτηση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στη Διοίκηση του ΤΧΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα