Αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις

Την αισιοδοξία του ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα ολοκληρωθεί εως τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Δεκεμβρίου, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε πως η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για τα προαπαιτούμενα. Αισιόδοξος για τη πορεία των διαπραγματεύσεων με την τριμερή εμφανίστηκε και ο αντιπρόεδρος της
κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, διαβεβαιώνοντας πως για όλα τα ζητήματα, αμυντικά συστήματα, πλειστηριασμούς και ομαδικές απολύσεις, ισχύουν όλα όσα έχει πει η κυβέρνηση.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε ενημέρωση για το πρώτο κύμα κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που ολοκληρώθηκε επιτυχώς, για την επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών σε υπουργεία και φορείς, και για το δεύτερο κύμα των 12.500 χιλιάδων, που θα ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2014 και θα προέλθει απο τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ, ΝΠΙΔ και ασφαλιστικά ταμεία. Συζητήθηκε επίσης ο προγραμματισμός περισσοτέρων από 10.000 χιλιάδων προσλήψεων το 2014 σε υγεία, ασφάλεια και φορο-εισπρακτικό μηχανισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα