Αισιοδοξία εν όψει Eurogroup

Κλίμα αισιοδοξίας διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες για το Eurogroup της Δευτέρας, στο οποίο αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα. Ανάλογη πεποίθηση εξέφρασε και η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Ρέντινγκ, σε συνέντευξή της στη δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι 27 θα ζητήσουν ενίσχυση της παρουσίας της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν στην Αθήνα,
εμπειρογνώμονες της οποίας θα παρακολουθούν τα δημοσιονομικά κάθε υπουργείου και κάθε μήνα θα καταθέτουν εκθέσεις προόδου.

Ο πρωθυπουργός ωστόσο ξεκαθάρισε πως «δεν τίθεται θέμα επιτρόπου ή επιτρόπων ανά υπουργείο», διευκρινίζοντας ότι ήδη λειτουργούν άλλοι μηχανισμοί παρακολούθησης και εφαρμογής του προγράμματος, οι οποίοι θα ενισχυθούν.

Εντωμεταξύ, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έρχεται τη Δευτέρα προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις μειώσεις σε μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επίσης θα κατατεθεί δεύτερο νομοσχέδιο, για τα εκκρεμή ζητήματα στον τομέα της Υγείας, και την αναδιάρθρωση και ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.
Keywords
Τυχαία Θέματα