Αινιγματική δήλωση Βενιζέλου

Την επισήμανση ότι η ιστορία με την τρόικα «κολλάει» σε μια αναγκαία προϋπόθεση -στη σχετική έκφραση της «βούλησης του ελληνικού λαού»- έκανε από τη Βασιλεία της Ελβετίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος. Αναλυτικότερα, ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις, παρατήρησε ότι «οι εταίροι μας δείχνουν μιαν επιφυλακτικότητα
και μια σκλήρυνση για να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις. Οι οποίες θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε: «Διότι εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια.

Η αλήθεια λοιπόν λέει ότι η Ελλάδα έχει όλα τα δεδομένα που της επιτρέπουν να βγει από το Πρόγραμμα, από το Μνημόνιο και την τρόικα και να περάσει σε μια άλλη εποχή σοβαρότητας, υπευθυνότητας, συλλειτουργίας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά σε ισότιμη βάση».

Στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ, ο κ. Βενιζέλος ανέλυσε την προηγούμενη εκτίμησή του, σημειώνοντας ότι η εμμονή των εταίρων να «μην μας αφήσουν χωρίς Μνημόνιο και σκληρή επιτήρηση»- μολονότι η Ελλάδα «μετά από πέντε χρόνια θυσιών, εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ισχυρό τραπεζικό σύστημα»- οφείλεται «προφανώς, σε ένα λόγο βαθιά πολιτικό. Όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση η οποία προτείνει πράγματα τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό- όχι την Ευρώπη- την Ελλάδα και να οδηγήσουν σε απώλεια των επιτευγμάτων μέσα σε λίγες μέρες, είναι λογικό να υπάρχει αυτή μια επιφυλακτικότητα και μια σκλήρυνση» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα