Αιματηρές συγκρούσεις στο Ντιγιάρμπακιρ

Δύο τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη Νοτιοανατολική Τουρκία, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων την Κυριακή, ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και κούρδους ενόπλους, οι οποίοι ανήκουν, σύμφωνα με τις Αρχές, στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσαν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι δυνάμεις της τάξης εξαπέλυσαν το Σάββατο ευρεία επιχείρηση κατά του PKK στην περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ, όπου κούρδοι μαχητές έστησαν οδοφράγματα και έσκαψαν χαρακώματα, σύμφωνα με τις δυνάμεις της τάξης.

Οι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν, όπως και

τρεις συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν, όταν κούρδοι μαχητές επιτέθηκαν στο όχημα με εκτοξευτή βομβίδων. Στη συνέχεια ξέσπασαν συγκρούσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν.

Τέτοιου είδους συγκρούσεις σημειώνονται συχνά από τον Ιούλιο, οπότε οι Αρχές εξαπέλυσαν «αντιτρομοκρατική» εκστρατεία κατά των κούρδων μαχητών.

Οι τουρκικές δυνάμεις πραγματοποιούν καθημερινά χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις κατά των προπυργίων του PKK στη Νοτιοανατολική Τουρκία και το Βόρειο Ιράκ. Περίπου 70 μέλη των τουρκικών δυνάμεων και εκατοντάδες κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα