Αίγυπτος:Απαγόρευση εξόδου σε μέλη του IRI

Οι αρχές της Αιγύπτου επέβαλαν ταξιδιωτική απαγόρευση σε τέσσερα μέλη μιας χρηματοδοτούμενης από τις ΗΠΑ μη κυβερνητικής οργάνωσης υπέρ του εκδημοκρατισμού της χώρας στο πλαίσιο μιας διένεξης για τις δραστηριότητές της, ανέφερε μέλος μιας ΜΚΟ που είναι ενήμερο για την υπόθεση σήμερα, εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ένταση με την Ουάσινγκτον.

Από τα τέσσερα αυτά πρόσωπα-μέλη του Διεθνούς
Ινστιτούτου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ (International Republican Institute, IRI), τα τρία έχουν την αμερικανική υπηκοότητα. Ο ένας είναι ο Σαμ Λαχούντ, διευθυντής του IRI στην Αίγυπτο και γιος του υπουργού Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρέι Λαχούντ.

«Πρόκειται για μια de facto σύλληψη», δήλωσε ένα στέλεχος μιας ΜΚΟ στο Κάιρο, ζητώντας να παραμείνει ανώνυμο λόγω της φύσης του θέματος.

Οι δικαστές που ερευνούν την υπόθεση απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος των τεσσάρων για διοίκηση μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που δεν έχει άδεια λειτουργίας στη χώρα και πληρωμές σε εργαζόμενους μιας οργάνωσης χωρίς άδεια λειτουργίας. Οι κατηγορίες αυτές επισύρουν ποινές έως και πέντε ετών κάθειρξης. Το IRI δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση μέχρι στιγμής.

Τα τέσσερα πρόσωπα βρίσκονται στην Αίγυπτο και τους έχει απαγορευθεί να βγουν από τη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα