Άγρια επεισόδια στη Πάτρα

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Πάτρας όταν -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής - Πατραϊκής όπου διαμένουν αλλοδαποί. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Αστυνομία προχώρησε σε 22 προσαγωγές ενώ τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και άγνωστος -μέχρι στιγμής- αριθμός πολιτών.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες

εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν με ρίψη χημικών. Την ίδια στιγμή εκδηλώθηκαν φωτιές δίπλα από τις εγκαταστάσεις και δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν για να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Οι κάτοικοι της πόλης πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παράνομη μετανάστευση και τη δολοφονία 30χρονου από τρεις Αφγανούς ενώ απέκλεισαν και τη λεωφόρο Ακτή Δυμαίων, μπροστά από το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κατοίκων ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των φορέων της πόλης, ώστε να συζητηθεί το θέμα για τους μετανάστες.

Ο 30χρονος είχε βρεθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του στις Ιτιές Πατρών, βαριά τραυματισμένος με τουλάχιστον έξι χτυπήματα από μαχαίρι στο θώρακα και τα πλευρά και διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα