Αγωνία ΔΣΟ για την Παλμύρα

Tον αποτροπιασμό της για όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή και την αγωνία της για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα πολιτιστικά μνημεία τα οποία βρίσκονται εκεί, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας με παράλληλη αναφορά στον κίνδυνο που ελλοχεύει να καταστραφεί η αρχαία πόλη της Παλμύρας.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΔΣΟ αναφέρεται σε σφαγές αθώων πολιτών, εξανδραποδισμό γερόντων και παιδιών, λεηλασία πόλεων που συνθέτουν το σκηνικό πολέμου, καταστροφής, δυστυχίας. Ταυτόχρονα, τονίζεται ότι η συστηματική καταστροφή ιστορικών μνημείων και αρχαιολογικών τόπων
της Μέσης Ανατολής στο όνομα της θρησκείας αποτελεί μείζονα απώλεια, η οποία θα επηρεάζει αρνητικά τις τοπικές κοινωνίες στο διηνεκές.

Παράλληλα, η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας επισημαίνει την αδυναμία ή την άρνηση της διεθνούς κοινότητας να επέμβει προκειμένου να σταματήσει τη διαφαινόμενη τραγωδία, την ώρα που απειλείται με καταστροφή η Παλμύρα, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, σταυροδρόμι πολλών πολιτισμών, με την τέχνη και την αρχιτεκτονική μίξη ελληνικών, ρωμαϊκών και περσικών επιρροών.

Η ΔΣΟ απευθύνει έκκληση «προς κάθε φορέα έκφρασης κοινωνικών συμφερόντων να ζητήσει την άμεση παύση των πολιτιστικών εγκλημάτων και των διώξεων στη Συρία και το Ιράκ», για να σταματήσει η μετανάστευση και η προσφυγιά μεγάλων τμημάτων του λαού της περιοχής, για να διασωθεί η πολιτιστική κληρονομιά.

Τέλος, εκφράζει την αλληλεγγύη της προς κάθε πολίτη ανεξαρτήτως πίστης, χριστιανό ή μουσουλμάνο που διώκεται, φυλακίζεται, εξορίζεται και οδηγείται στην απόγνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα