Αγώνας δρόμου για τη συμφωνία

Αγώνας δρόμου για να κλείσει η συμφωνία έως την επόμενη εβδομάδα. Έως αύριο θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων οι διαπραγματεύσεις, για δημοσιονομικά και μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και το θέμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Σύμφωνα με πηγές από τους εταίρους υπάρχει σύγκλιση στα περισσότερα θέματα. Αύριο αναμένεται το προσχέδιο του μνημονίου, το οποίο ετοιμάζει η Κομισιόν, ενώ σήμερα τηλεδιάσκεψη θα έχουν οι επικεφαλής των υπουργείων Οικονομικών των χωρών της ΕΕ, για την αποτίμηση της πορείας των

διαπραγματεύσεων. Το απόγευμα συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο για την Οικονομική Πολιτική υπό την προεδρία του Γιάννη Δραγασάκη, με αντικείμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η μέχρι σήμερα πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Εξάλλου, την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου,εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. "Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζουν με έναν πολύ εντατικό ρυθμό, πολλά πράγματα έχουν ωριμάσει και θεωρούμε ότι θα κλείσουν στον χρόνο που προβλέπεται και ο χρόνος είναι 18-20 Αυγούστου",είπε στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο σύσκεψης, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, που έγινε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν τα προβλήματα στις επιχειρήσεις από τα capital controls και κυρίως στις συναλλαγές με το εξωτερικό.

Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει ότι η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα δύσκολα θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Αυγούστου και η χώρα μας κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί δεύτερο δάνειο-γέφυρα, με συνοδευτικά μέτρα.

Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου συμφώνησαν Τσίπρας και Ολάντ στη χθεσινή συνάντηση στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της διώρυγας του Σουέζ.
Συζητήθηκαν επίσης θέματα του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων, με στόχο να καταστεί εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα