Αγώνας διάσωσης

Ειρηνική κατάληψη και επι τόπου συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους αλλά και στους επιχορηγούμενους φορείς και φυσικά πρόσωπα έχει προγραμματιστεί με σκοπό τη διάσωση του Μουσείου θεάτρου στις 12.00.

« Ο χώρος του επιχορηγούμενου θεάτρου βρίσκεται σε δεινή κατάσταση. Όλα τα θέματα που μας απασχολούν είναι στον αέρα. Το Υπουργείο μας χρωστάει ακόμα ένα μέρος από τις περσινές επιχορηγήσεις. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας πει τι θα γίνει με τις φετινές. Πήραμε μέρος στη διαβούλευση, με το τέλος της όμως όλα νέκρωσαν. Παντελής αδράνεια όσον αφορά την προκήρυξη επιχορηγήσεων για την ερχόμενη
χρονιά. Φυσικά και γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση της χώρας, φυσικά και καταλαβαίνουμε ότι και ο δικός μας χώρος δεν θα μείνει ανεπηρέαστος - ανεξάρτητα δυστυχώς από τις ευθύνες μας. Ως ποιο σημείο όμως; Είμαστε τελείως περιττοί; Πέρα από το οικονομικό αδιέξοδο, πέρα από την απροθυμία να λυθούν χρονίζοντα θεσμικά προβλήματα, εκείνο που πιο πολύ μας θίγει σε αυτή την κατάσταση είναι η αλαζονική στάση του Υπουργού απέναντι στους ανθρώπους του θεάτρου. Δεν υπάρχουμε, είμαστε αόρατοι για τον Υπουργό. Μια λύση λοιπόν μας απομένει, για να γίνουμε ορατοί.
Να καταλάβουμε ειρηνικά το Υπουργείο Πολιτισμού ζητώντας επιτακτικά να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματά μας και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Καλώντας και τους δημοσιογράφους για να δώσουμε επιτόπου συνέντευξη τύπου. Καλούμε λοιπόν όλους τους επιχορηγούμενους αλλά και δυνάμει επιχορηγούμενους φορείς και φυσικά πρόσωπα να παρευρεθούν».
Keywords
Τυχαία Θέματα