Άγνωστος ο τόπος ταφής του Καντάφι

Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη όσον αφορά την ημερομηνία και την τοποθεσία στην οποία θα γίνει η ταφή του Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα ο "υπουργός" Πληροφόρησης του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου την επομένη του θανάτου του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης, ο οποίος σκοτώθηκε μετά τη σύλληψή του στη Σύρτη.Στο μεταξύ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή

έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης.
«Θα πρέπει να γίνει μια έρευνα που θα λαμβάνει υπόψη αυτό που είδαμε χθες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρμοστείας Ρούπερτ Κόλβιλ αναφερόμενος στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν χθες από τα μέσα ενημέρωσης.

«Τα δύο βίντεο" του Καντάφι "το ένα που τον δείχνει ζωντανό και το άλλο που τον δείχνει νεκρό (...) προκαλούν πολλές ανησυχίες», υπογράμμισε.
Ωστόσο ο ίδιος δεν διευκρίνισε ποιος θα πρέπει να αναλάβει τη διεξαγωγή της έρευνας αυτής, αλλά υπενθύμισε ότι το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ επιφόρτισε φέτος μια επιτροπή ειδικών για να διερευνήσει τα βίαια επεισόδια στη Λιβύη.

Ο 69χρονος Καντάφι, ο οποίος διέφευγε από την πτώση της Τρίπολης στα τέλη Αυγούστου, συνελήφθη ζωντανός χθες κοντά στην πόλη της Σύρτης, που ήταν και γενέτειρά του, και σκοτώθηκε λίγο αργότερα από πυροβολισμούς, σύμφωνα με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, υπό συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες.


«Θα θέλαμε να έχει λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώπιον ενός διεθνούς ή λιβυκού δικαστηρίου, και δεν εγκρίνουμε τις εξωδικαστικές εκτελέσεις», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ στο ιδιωτικό βρετανικό δίκτυο Sky News. «Αλλά δεν θα τον κλάψουμε», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα