«Στην κατάψυξη» η χώρα

Παραμένει για δεύτερη συνεχή μέρα στην κατάψυξη η χώρα, που πλήττεται από δεύτερο κύμα κακοκαιρίας μέσα λίγες ημέρες. Τοπικές χιονοπτώσεις αργά το απόγευμα στα βόρεια προάστια και πιθανόν πρόσκαιρα μέσα στην Αθήνα, λέει η ΕΜΥ. Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές και θα σημειωθεί παγετός. Κλειστοί είναι οι δρόμοι στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης στο ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου, στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ, στην επαρχιακή οδό Ψάθας - Δερβενοχωρίων

ρεύμα προς Βίλια & Πόρτο Γερμανό. Επίσης, στη λεωφόρο Χασιάς-Δερβενοχωρίων από το ύψος της Μονής Κλειστών και στην Καισαριανή, στη θέση Καλοπούλα, από το τέρμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Απαγορεύεται η διέλευση φορτηγών στην παλαιά Εθνική Αθηνών-Θήβας και Θήβας-Ελευσίνας.

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Σύμφωνα με την ίδια από τη Δευτέρα ξεκίνησε ο αποχιονισμός και η ρίψη αλατιού στα ορεινά τμήματα της Αττικής, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και τους παραδρόμους της Εθνικής Οδού.

Επτά χωριά έχουν αποκλειστεί στον νομό Ηρακλείου στην Κρήτη. Αυτά είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.: Ασκοί, Αμαριανό, Ξυδάς, Κασταμονίτσα, Μαθιά, Γεράκι και Αρμάθα.

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στην Αττική, έντονες στα βόρεια και ανατολικά του νόμου. Δεν αποκλείεται να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας. Άνεμοι βόρειοι έως και 7 μποφόρ. Από -4 έως 2 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα.

Ανοιχτές παραμένουν -για τους άστεγους συμπολίτες μας- τρεις θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων : στα γραφεία της Δημοτικής κοινότητας στον Κολωνό, στη λέσχη φιλίας στη Γκράβα και η λέσχη φιλίας του Αγίου Παύλου (Μαμούρη 22). Εξάλλου σε 24ωρη λειτουργία λειτουργεί το τετραψήφιο νούμερο 15-95 για την εξυπηρέτηση του δημότη. Ανοιχτός και ο Ξενώνας Αστέγων του δήμου Πειραιά «Η Ανακούφιση» και το Γυμναστήριο «Παναγιώτης Σαλπέας».

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από -6 (μείον 6) έως 4 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες στις νότιες θαλασσιές περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: από -6 (μείον 6) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια και παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά περιόδους έντονα. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: από -8 (μείον 8) έως 5 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες στα νοτιότερα και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα. Ανεμοι: βόρειοι 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασια: από 2 έως 7 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές η καταιγίδες και βαθμιαία χιονόνερο στα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια. Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασια: από 3 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική, νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού όπου κατά περιόδους θα είναι έντονες (πιθανόν πρόσκαιρα να χιονίσει και στην Αθήνα) και στα νότια παραθαλάσσια χιονόνερο. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά το πρωί 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: από -4 (μείον 4) στα βόρεια και από 0 (μηδέν) στα υπόλοιπα έως 3 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 0 (μηδέν) έως 4 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τέταρτη 07-01-2015

Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται για αύριο στην Αττική, με μέση θερμοκρασία από 0 - 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία αναμένεται να κατέβει κάτω από το μηδέν και να φθάσει τους -2 έως -3 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με τοπικές χιονοπτώσεις που κατά διαστήματα θα είναι έντονες. Εξασθένιση των φαινομένων θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα παραμείνουν στα 5 - 7 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο της χώρας, για σήμερα προβλέπονται στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και νοτιότερα σποραδικές καταιγίδες. Πιο έντονα, κατά τόπους, θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Θερμοκρασίες χαμηλές. Βόρειοι άνεμοι στα πελάγη 6 - 8 μποφόρ.

Για αύριο προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις, κατά τόπους έντονες, κυρίως στην Αττική, την Βοιωτία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στα βόρεια και κεντρικά της χώρας προβλέπεται παγετός, τοπικά ισχυρός. Θερμοκρασίες κάτω από το 0 σε ορισμένες περιοχές. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 - 8 μποφόρ.

Επισυνάπτεται λίστα με τους δρόμους, στους οποίους παρατηρούνται προβλήματα, λόγω της κακοκαιρίας, σε όλη τη χώρα

Keywords
Τυχαία Θέματα