Αυξάνεται το προσφυγικό «κύμα»

Aυξάνονται οι προσφυγικές ροές στο λιμάνι του Πειραιά, όπου τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου αποβιβάστηκαν περισσότεροι από 4.100 άνθρωποι, ενώ την Τρίτη το πρωί αναμένεται να φτάσουν άλλοι 1.250 πρόσφυγες. Περισσότεροι από 1.300 πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο στην πλατεία Βικτωρίας.

Επιπλέον, περίπου 500 άνθρωποι οι οποίοι φιλοξενήθηκαν το σαββατοκύριακο στο κλειστό στάδιο του Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο, μετά τη διαδικασία καταγραφής, μεταφέρθηκαν στις πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, στο Ελληνικό.

Ο

Δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Κωνσταντάτος, ενημερώθηκε για τη μεταφορά από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η λύση αυτή είναι προσωρινή και θα διαρκέσει το μέγιστο για ένα μήνα.

Στον συγκεκριμένο χώρο φιλοξενίας, θα προσφέρεται σίτιση αλλά και ιατρική περίθαλψη για όσους ανθρώπους το έχουν ανάγκη.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες στήριξης των προσφύγων, τόσο από οργανώσεις όσο και μεμονωμένα από ανθρώπους που σπεύδουν για βοήθεια στους χώρους που βρίσκονται πρόσφυγες.

Για δεύτερη φορά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διένειμε χίλια σάντουιτς και χίλια μπουκαλάκια νερό σε πρόσφυγες και μετανάστες, στο κτίριο του στην οδό Τρίτης Σεπτεμβρίου, στον πρώην Σταθμό Α' Βοηθειών. Στον Πειραιά, έκανε στάση τη Δευτέρα το πρωί, το Πλοίο της Ειρήνης. Αντιπροσωπεία των επιβαινόντων στο Πλοίο παρέδωσε στους Γιατρούς του Κόσμου το ποσό των 7.500 ευρώ, που συγκέντρωσαν μεταξύ τους, για την στήριξη της βοήθειας που προσφέρουν στους πρόσφυγες.

Keywords
Τυχαία Θέματα