«Αυτοδυναμία για να ισχύσουν οι δεσμεύσεις»

Το εκλογικό διλημμα του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ξεκάθαρα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας ευθέως για αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ή αναγκαστικές υποχωρήσεις από το πρόγραμμά του. Μιλώντας σε εκπροσώπους των Ποντιακών Ομοσπονδιών Ενώσεων και Σωματείων ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως οι

δεσμεύσεις που έχει λάβει, «ισχύουν υπό την βασική προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος». Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην τηλεόραση του STAR, o κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική αλλαγή για τον τόπο». «Ο λαός θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να επιλέξει ένα δρόμο διεκδίκησης», δήλωσε ενώ ερωτηθείς με ποιους θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν λάβει αυτοδυναμία στις εκλογές απάντησε πως όσοι δεχθούν και ανεχθούν το πρόγραμμα του κόμματος θα είναι καλοδεχούμενοι για συνεργασία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αλλά και το Ποτάμι. Σε ό,τι αφορά την Δημοκρατική Αριστερά τόνισε πως υπήρξε ειλικρινής προγραμματικός διάλογος, αλλά είχε στενά χρονικά περιθώρια για να έχει στέρεες βάσεις.


Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα