Αυστηρό μήνυμα Δρούτσα στην Άγκυρα

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας από το Καστελόριζο, το οποίο επισκέπτεται προκειμένου να μετάσχει σε εκδήλωση δενδροφύτευσης.

Απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου ο κ. Δρούτσας τόνισε: "Δεν κάνουμε ούτε σπιθαμή πίσω. Δεν παραιτούμαστε
από τα δικαιώματα του φυσικού πλούτου του Καστελλόριζου. Πρόκειται για ελληνική γη, όπως είναι η Αθήνα, η Μακεδονία και η Μάνη και όποιος υπονοήσει κάτι άλλο δεν έχει τύχη".

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί σε διάβημα προς την Ιταλία, μετά την πρωτοβουλία του ιταλικού ερευνητικού σκάφους EXPLORA να ζητήσει άδεια από τις τουρκικές αρχές για έρευνες που πραγματοποίησε εντός ελληνικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας υδάτων νοτίως του Καστελόριζου και της Καρπάθου".

Στην διαβεβαίωση ότι δεν υπήρξε διχογνωμία εντός της κυβέρνησης σε ότι αφορά το θέμα του ιταλικού ερευνητικού πλοίου EXPLORA προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου  δήλωσε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να διασφαλισθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας.

Η Αθήνα επέδωσε διάβημα την Τρίτη στην Ιταλική Πρεσβεία καθ,ως όπως διαπιστώθηκε το ιταλικό πλοίο είχε ζητήσει άδεια και από τη Άγκυρα για την διεξαγωγή ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ανακληθεί η άδεια του πλοίου και δεν θα χορηγηθεί νέα για να ολοκληρώσει τις εργασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα