Αφιέρωμα στον Π. Φαφούτη

Μια νέα ενότητα προβολών φιλοδοξεί να αποτελέσει το Cine Camp για τους κινηματογραφόφιλους, με νέες και παλαιές ταινίες Ελλήνων και ξένων δημιουργών και ειδικά αφιερώματα.

Cult και underground ταινίες, ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του, με ελεύθερη είσοδο, ενώ δεν θα λείπουν οι θεματικές βραδιές, τα πάρτι, οι επίτιμοι καλεσμένοι.

Ξεκινώντας από σήμερα

στις 8μμ το πρόγραμμά του, το Cine Camp, τιμά τον Παναγιώτη Φαφούτη με την προβολή ταινιών του, μικρού και μεγάλου μήκους, παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη.

Από τον «Γκόγκο» μέχρι την τελευταία του ταινία μεγάλου μήκους «Παράδεισος», ο Παναγιώτης Φαφούτης έγραψε την δική του σημαντική ιστορία στο ελληνικό σινεμά. Κύρια θέματα στις ταινίες του είναι ο ρομαντισμός και οι ανθρώπινες σχέσεις σαν ένα ξέσπασμα τρυφερότητας και προσωπικής αλήθειας.


Ο Παναγιώτης Φαφούτης γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε νομικά και σκηνοθεσία στην Αθήνα. Έχει σκηνοθετήσει για την τηλεόραση επεισόδια για σειρές, ντοκιμαντέρ, ενημερωτικές εκπομπές και διαφημιστικά. Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν πάρει μέρος και βραβευτεί σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, «Η κληρονόμος», ήταν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στην Ελλάδα. Ο «Παράδεισος» είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, που έκανε την πρεμιέρα της στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2011. Η ταινία το 2012 προτάθηκε για 5 υποψηφιότητες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και απέσπασε τα βραβεία β' γυναικείου ρόλου για την Όλια Λαζαρίδου και το βραβείο Ήχου. Ο «Παράδεισος» συμμετέχει και προβάλεται σε διεθνή Φεστιβά όπως Sao Paulo και Sevilla.

«Παράδεισος», διάρκεια 105', 2011
Τέσσερα ζευγάρια μέλη της πατρινής ομάδας «lost in paradise» χάνονται στην μεθυστική ατμόσφαιρα του καρναβαλιού. Η 23χρονη Μαριάνα που φτάνει απ' το Λονδίνο για να κάνει έκπληξη στον ανυποψίαστο Μιχάλη, τον dj του γκρουπ. Ο 30χρονος Νίκος, ο γκέι μάγειρας της ομάδας που προσπαθεί να βρει το θάρρος να κάνει ερωτική εξομολόγηση στο αφεντικό του. Η 37χρονη Ευγενία, μοδίστρα των «Παραδείσιων» κουστουμιών, που λαχταρά να ξαναφτιάξει τη ζωή της, αλλά φοβάται την αντίδραση της έφηβης κόρης της. Ο 55χρονος Ηλίας, ο οδηγός του άρματος, που μεταμφιεσμένος επιχειρεί με κωμικοτραγικό τρόπο να πείσει την πρώην γυναίκα του να γυρίσει πίσω και να σώσουν το γάμο τους. Τέσσερις ιστορίες, που ξεδιπλώνονται παράλληλα, διασταυρώνονται, αλληλοεπηρεάζονται και με τη λήξη της γιορτής αναζητούν τον χαμένο(;) τους Παράδεισο...
Σε μια ταινία γεμάτη μουσική, οι Lovechild, o G.Pal και η Anna Maria X, αναλαμβάνουν το soundtrack.
Πρωταγωνιστούν:
Νατάσα Ζάγκα, Όλια Λαζαρίδου, Ερρίκος Λίτσης, Χρήστος Λούλης, Μιχάλης Φωτόπουλος, Μαρία Σκουλά, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Aντρέας Κωνσταντίνου, Λίλα Μπακλέση, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Θανάσης Βλαβιανός, Λίζα Νεοχωρίτη, Μίλτος Νίκας, Γιώργος Ματαράγκας
Συντελεστές:

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης Παραγωγός: Μαρία Δρανδάκη Δ.
Keywords
Τυχαία Θέματα