Αφγανιστάν: δολοφονική επίθεση

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας τοπικός κυβερνήτης, σκοτώθηκαν και ακόμη 12 τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί όταν καμικάζι ανατινάχθηκε στον περίβολο τεμένους στο βόρειο Αφγανιστάν.

"Ο βομβιστής που στεκόταν στον περίβολο του τζαμιού για να υποδέχεται τον κόσμο ο οποίος προσερχόταν για να παρακολουθήσει την προσευχή, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σκοτώνοντας τον κυβερνήτη της περιοχής Αρτσι, τον Σέιχ Σαντρουντίν Σαάντι, τους δύο σωματοφύλακές του και πέντε πολίτες σήμερα το πρωί στην περιοχή Νταστ-ε-Αρτσι", δήλωσε ο Εναγιατουλάχ Χαλίκ, ο εκπρόσωπος

του κυβερνήτη στην επαρχία Κουντούζ.

"Ο τοπικός κυβερνήτης που παρακολουθούσε την προσευχή ήταν ο στόχος", είπε ο Χαλίκ προσθέτοντας ότι 12 πολίτες τραυματίστηκαν.

Οι επιθέσεις των ανταρτών αυτή την εβδομάδα προκάλεσαν τον θάνατο 34 ανθρώπων, μεταξύ τους 15 αστυνομικοί στη βορειοδυτική επαρχία Φάραχ, και τον τραυματισμό τουλάχιστον 80 στο Αφγανιστάν.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή, κοντά στα σύνορα με το Τατζικιστάν.

Οι Ταλιμπάν εντείνουν τις επιθέσεις κατά των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των αφγανών συμμάχων του. Τα βίαια αυτά επεισόδια σημειώνονται ενώ ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι προσπαθεί να πείσει τους ισλαμιστές αντάρτες να μετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες ώστε να υπάρξει συμφιλίωση και να επιτευχθεί σταθερότητα στη χώρα ενόψει των εκλογών του Απριλίου και της αποχώρησης του μεγαλύτερου μέρους των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα τέλη του 2014.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Φωτογραφία Αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα