«Αεροπορική δράση στη Συρία»

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί θα κλόνιζαν τη βούληση του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ 'Ασαντ, που διοργανώνει τη βίαιη καταστολή εναντίον της αντιπολίτευσης, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια της ολομέλειας στη Γερουσία ο ανεξάρτητος Αμερικανός γερουσιαστής Τζο Λίμπερμαν, προσκαλώντας την αμερικανική κυβέρνηση "να δράσει".

"'Εάν θέλουμε στ' αλήθεια να βοηθήσουμε η τάση στη Συρία να αναστραφεί, γρήγορα, θα πρέπει Αμερικανοί και οι σύμμαχοί μας να πλήξουμε σπουδαίους 'στόχους' για την τωρινή κυβέρνηση της Συρίας, και νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα κλονίσει τη βούληση" του συριακού

καθεστώτος.

Ο γερουσιαστής Λίμπερμαν, από κοινού με τον συνάδελφό του Τζον Μακέιν, τέως υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, επικρίνουν την απραξία του προέδρου Ομπάμα έναντι του συριακού καθεστώτος.

'Οσον αφορά τη Συρία, "τώρα, έχει έλθει η ώρα για τις ΗΠΑ να ανοίξουν δρόμο", τόνισε ο γερουσιαστής Λίμπερμαν.

"Την ώρα που έχουμε ξεπεράσει τους 10 χιλιάδες νεκρούς στη Συρία", πλειοδότησε ο γερουσιαστής Μακέιν, "αρνείται η κυβέρνησή μας να εφοδιάσει με όπλα τη συριακή αντιπολίτευση, που αγωνίζεται και βρίσκει το θάνατο σε μια άνιση αναμέτρηση, επειδή φοβούμεθα εδώ στην Ουάσινγκτον να δώσουμε στη διένεξη μια 'στρατιωτική διάσταση. Ρώσοι, Ιρανοί, Αλ Κάιντα, μοιράζονται άραγε το ίδιο συναίσθημα με εμάς" γιαυτό το θέμα;

Υπενθύμισε την πρόσφατη παράδοση ρωσικών βαρέων εξοπλισμών προς το συριακό καθεστώς, μεταφερθέντων δια θαλάσσης, με τελικό προορισμό το συριακό λιμάνι Ταρτούς (Tartus).

Αμφότεροι οι γερουσιαστές επέκριναν έντονα τη σφαγή από τον κυβερνητικό στρατό στην τοποθεσία Αλ Κουμπέιρ στην επαρχία Χάμα στο κέντρο της Συρίας, μόλις 15 μέρες ύστερα από εκείνη στην πόλη Χούλα.

"Προσβολή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια", που συγχρόνως "είναι ανυπόφορη" χαρακτήρισε αυτήν τη νέα σφαγή ο Λευκός Οίκος με ανακοινωθέν του.

Keywords
Τυχαία Θέματα