Άδεια η πλατεία Βικτωρίας από πρόσφυγες

Άδεια είναι σήμερα η πλατεία Βικτωρίας αλλά και το Πεδίον του Άρεως όπου αστυνομικοί πραγματοποιούν περιπολίες προκειμένου να αποτρέψουν πρόσφυγες να εγκατασταθούν εκεί. Ωστόσο, στην πλατεία Βικτωρίας προσέρχονται εδώ και λίγη ώρα μετανάστες που έφτασαν, νωρίτερα, στον Πειραιά με το πλοίο «Αριάδνη». Πριν απο λίγο «επιστρατεύτηκαν» από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής δυο αστικά λεωφορεία, τύπου

φυσαρμόνικα, με τα οποία οι μεταναστες του πλοίου Αριάδνη, συνοδεία αστυνομίας, οδηγούνται στο κλειστό του Γαλατσιου.

Μάλιστα, υπάρχει ήδη συμφωνία - συννενόηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με τον ΟΑΣΑ, ώστε όταν παρατηρούνται μεγάλες συγκεντρώσεις μεταναστών στην πλατεία ή στο Πεδίον του Άρεως, θα επιστρατεύονται αστικά λεωφορεία προκειμένου να τους μεταφέρουν στις δομές του Γαλατσίου, του Ελληνικού ή όπου άλλου αποφασίζεται σε καθημερινή βάση.

Στο Πεδίον του Άρεως έγινε χθες και προχθές επιχείρηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση μεταναστών που είχαν στήσει σκηνές. Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο χώρο του πάρκου.

Παράλληλα, συνεργεία του δήμου Αθηναιων καθαρίζουν την περιοχή απο τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους οι μεταναστες. Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν οτι η κατάσταση αυτη πρέπει να σταματήσει και πως η φύλαξη του πάρκου θα πρέπει να γίνει σε μόνιμη βάση καθως το Πεδίον του Άρεως έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε στέκι τοξικομανών και περιθωριακών ατόμων.

Η προσφυγική κρίση και η κατάσταση στη χώρα μας παραμένει και στο διεθνές επίκεντρο. Με θέμα την προσφυγική κρίση, φτάνει τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν. Την ίδια ώρα η Κομισιόν φέρεται, να έχει επεξεργαστεί πρόταση για σχέδιο, βάσει του οποίου η Τουρκία «υποχρεώνεται να διασφαλίζει καλύτερα τα [θαλάσσια] σύνορά της με την Ελλάδα» το οποίο θα συζητηθεί κατά την επίσκεψη σήμερα του Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα