Α. Τσίπρας: Θα μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 00.40

Αμετακίνητος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις θα παραμείνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σε σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου για την αποτίμηση των επισκέψεων Schulz και Dijsselbloem.

Ο κ. Τσίπρας,

σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε στους συνεργάτες του ότι «Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου».

Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό συμμετείχαν οι : Γιάννης Δραγασάκης, Γιάνης Βαρουφάκης, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Παππάς.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η τοποθέτηση αυτή επιβεβαιώνει την σταθερή πολιτική θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά έναντι των δανειστών.

Ν. Παππάς: Θα γίνει σεβαστή η βούληση του ελληνικού λαού

Στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψε με δηλώσεις του ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος καταρχήν διαμήνυσε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί την βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε στις κάλπες και δήλωσε ότι δεν υπάρχει προθεσμία για την 28η Φεβρουαρίου, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί.

«Δεν υφίσταται το dead line της 28ης Φεβρουαρίου. Θα διαμορφωθεί ένα πολιτικό πλαίσιο σύμφωνα με τις προτάσεις που θα τους παρουσιάσουμε» ανέφερε ο κ. Παππάς μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε ότι «Η διαπραγμάτευση θα έχει και χρόνο, δεν θα γίνει μία και έξω και θα έχει πολλά επίπεδα».

Σε ό,τι αφορά την ρευστότητα των τραπεζών, είπε πως «δεν υπάρχει καμία δήλωση από την πλευρά της ΕΚΤ που να θέτει ως προϋπόθεση τη λήψη μέτρων, που αναφέρονται στο email Χαρδούβελη για την τραπεζική σταθερότητα».

Επεσήμανε δε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα δει την Angela Merkel «όταν έρθει η ώρα» επικαλούμενος και το πυκνό πρόγραμμα επαφών του πρωθυπουργού με Renzi και Hollande.

Σχολιάζοντας δε το δείπνο Merkel, Hollande, Schulz στη Γαλλία, ο κ. Παππάς είπε δηκτικά: «Θα ευχηθούμε στην κ. Merkel καλή όρεξη αλλά δεν θα φάμε τον ελληνικό λαό. Δεν θα είναι το δείπνο ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός απεφάνθη και νομίζω ότι αυτή η βούλησή του θα πρέπει να γίνει σεβαστή, όπως γίνεται σεβαστή και η βούληση του γερμανικού λαού».

Δεν παρέλειψε πάντως να μεμφθεί τη Ν.Δ εκτιμώντας ότι «ποντάρει στις πιέσεις που υπάρχουν από την Ευρώπη στη νέα κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα