Στο πόδι ο Κορυδαλλός για τη δίκη της Χ.Α.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού κάθεται από σήμερα σύσσωμη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής και συνολικά 69 στελέχη της οργάνωσης που κατηγορούνται για σύσταση και οργάνωση εγκληματικής οργάνωσης και για σειρά αιματηρών πράξεων. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν χρόνο, ενώ ερώτημα αποτελεί αν ο χώρος διεξαγωγής θα αλλάξει.

Οι εφέτες καλούνται να λάβουν μία ιστορικής σημασίας απόφαση και να κρίνουν αν η Χρυσή Αυγή

είναι ένας ναζιστικού τύπου σχηματισμός υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους από το πρωί, ενώ όποιος δεν έχει διαπίστευση δεν μπορεί να προσέλθει στο χώρο της δικαστικής αίθουσας αλλά και έξω από αυτήν. Η δίκη είναι πρωτόγνωρη από πλευράς μεγέθους με 69 κατηγορούμενους, 300 μάρτυρες, 120 συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, 100 διαπιστευμένους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Σημειώνεται ότι, με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, οι υπηρεσίες του δήμου και τα σχολεία της πόλης είναι σήμερα κλειστά. Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα ασφαλείας στις οδούς Σολωμού, Χοζοβιωτίσσης, Νικηφορίδη και Γρηγορίου Λαμπράκη. Κλειστήη Πέτρου Ράλλη προς Αθήνα κοντλα στην Πλάτεία Δαβάκη

Συγκεντρώσεις

Σειρά συγκεντρώσεων έχουν προγραμματιστεί κι είναι σε εξέλιξη τόσο αντιφασιστικές όσο και των τοπικών φορέων και κατοίκων που αντιδρούν στη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό, ενώ και οι υποστηρικτές τη Χρυσής Αυγής βρίσκονται κοντά στις φυλακές.

Με σύνθημα «Όχι στη δίκη της ΧΑ στον Κορυδαλλό» συγκεντρώθηκαν από τις 08.00 στο ισόγειο του Δημαρχείου ο Δήμος Κορυδαλλού, εργαζόμενοι και φορείς της πόλης και ακολούθως θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την είσοδο των φυλακών. Παράλληλα αντιφασιστική συγκέντρωση από την «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» στο Γήπεδο Προοδευτικής. Στην κινητοποίηση συμμετέχει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και η ΑΔΕΔΥ η οποία κηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας το πρωί της ίδιας ημέρας (7:30-11:30 πμ) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο στην οποία συμμετέχει η ΠΟΕ - ΟΤΑ και άλλα σωματεία εργαζομένων. Επίσης, ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποιουν συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας. Αντιφασιστικό συλλαλητήριο διοργανώνεται και στο Κρατικό Νίκαιας.

Φήμες για αναβολή

Ερώτημα είναι αν θα ξεκινήσει σήμερα η ακροαματική διαδικασία στην πολύκροτη δίκη, καθώς σειρά παραγόντων δείχνουν αναβολή. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη, Γιώργος Ρουπακιάς, θα προσέλθει χωρίς την παρουσία συνηγόρου, γεγονός που θα οδηγήσει σε αναβολή της δίκης, ενώ παραμένουν οι έντονες ενστάσεις για την ακαταλληλότητα του χώρου. Ελπίζω η δίκη να ξεκινήσει, δήλωσε μεταξύ άλλων ο συνήγορος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Μαραγκός.

Οι κατηγορούμενοι

Κατηγορούμενοι είναι(με αλαφαβητική σειρά) οι: Ιωάννης Άγγος, Διονύσης Αγιοβλασίτης, Δημήτρης Αγριογιάννης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Γεώργιος Αποστολόπουλος, Νικόλαος Αποστόλου, Μιχαήλ Αρβανίτης Αβράμης, Χρήστος Γαλανάκης, Σάββας Γαρουφαλλάκης, Γεώργιος Γερμενής, Αντώνιος Γρέγος, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Γεώργιος Δήμου, Μάρκος Ευγενικός, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ιωάννης Καζατζόγλου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Γεώργιος Καλπιτζής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Καστρινός, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Νικόλαος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιωάννης Λαγός, Διονύσης Λιακόπουλος, Θωμάς Μαριάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Εμμανουήλ Μαυρικάκης, Μαργαρίτα Μικελλάτου, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Νικόλαος Μίχος, Θωμάς Μπαρέκας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νικολέτα Μπενέκη, Αντώνιος Μπολέτης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ηλίας Παναγιώταρος, Αναστάσιος Πανταζής, Νικόλαος Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπάς, Γεώργιος Πατέλης, Γεώργιος Περρής, Γεώργιος Πετράκης, Βενετία Πόπορη, Γεώργιος Ρουπακιάς, Σταύρος Σαντοριναίος, Βασίλης Σιατούνης, Γεώργιος Σκάλκος, Θεώνη Σκαρπέλη, Θέμις Ευαγγελλία Σκορδέλη, Γεώργιος Σταμπέλος, Χρήστος Στεργιόπουλος, Θεόδωρος Στέφας, Αθανάσιος Στρατός, Γεώργιος Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Χρήστος Αντώνιος Χατζηδάκης, Αναστάσιος Χιλιός, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, Εμμανούηλ Ψυλλάκης.

Προηγούμενη είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα