Εκστρατεία για την παιδική φτώχεια

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τις διαστάσεις που έχει λάβει η παιδική φτώχεια στη χώρα μας, έχει ξεκινήσει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, με στόχο την ανάδειξη των συνθηκών διαβίωσης των ελληνόπουλων, που τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινωθεί, λόγω της κρίσης.

Παρουσιάζοντας την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα το 2013 (έκθεση που συντάχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών),
ο πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, Λάμπρος Κανελλόπουλος, τόνισε ότι στη χώρα μας περισσότερα από 550.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, με το 16,4% του συνόλου των ανηλίκων, να εμφανίζεται να ζει σε νοικοκυριά με σοβαρή υλική αποστέρηση.

Η εκστρατεία θα κορυφωθεί στις 28 Μαΐου με τον ραδιομαραθώνιο για τον εμβολιασμό των παιδιών, στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Ο ραδιομαραθώνιος γίνεται για 2η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Ελληνική Ραδιοφωνία και τη συμμετοχή πολλών ραδιοφωνικών σταθμών, ανάμεσα τους και ο ΑΘΗΝΑ 9.84.

Τηλέφωνο προσφορών για όσους επιθυμούν να στηρίξουν το έργο της UNICEF, 21-21-21-1090 και 901 11171717 και sms 54234 καθώς και λογαριασμοί στις περισσότερες τράπεζες.

Έλενα Μπρέγιαννη
Keywords
Τυχαία Θέματα