Priscilla @ Badminton

Όποιος έχει δει την ταινία του 1994 «Πρισίλα η Βασίλισσα της ερήμου», σε σκηνοθεσία Stephan Elliott , που κέρδισε Όσκαρ κοστουμιών και δεκάδες άλλες διακρίσεις παγκοσμίως, μπορεί να αντιληφθεί για ποιό λόγο και η ταινία και το μιούζικαλ που ακολούθησε το 2006, έγιναν παγκόσμια φαινόμενα.

Διότι απλά δεν είναι η ιστορία τριών drag queens που περιοδεύουν στην Αυστραλία και

κάνουν ένα πολύχρωμο άκρως εξτρίμ μουσικό σόου, όπως φαίνεται στην αρχή...

Η Πρισίλα είναι το μιούζικαλ που στην παγκόσμια ποπ κουλτούρα έχει καταγραφεί ως ένα από τα έργα που έκαναν τον κόσμο λιγότερο ομοφοβικό.

Στις 6 Μαΐου κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Badminton, στου Γουδή.

Σε πρώτη ανάγνωση περιγράφει την ιστορία των τριών drag queens που διασχίζουν την Αυστραλιανή ενδοχώρα για να συναντήσουν το παιδί μιας εξ αυτών και να κάνουν και ένα drag show.

Πέρα από τα εκθαμβωτικά κοστούμια που συνθέτουν τον πολύχρωμο κόσμο τους , την πολύ ωραία μουσική των '70's και 80's, το κλίμα χαράς και αισιοδοξίας που εκπέμπουν παντού, την απόλυτη διασκέδαση, οι τρεις πρωταγωνίστριες προτείνουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας στο κοινό κάνοντας πρώτες την αρχή, μιλώντας ευθέως για την αγάπη, την πατρότητα, τις μικρές και μεγάλες σχέσεις των ανθρώπων.

Η παράσταση του Badminton έχει πολλά κοινά στοιχεία με την παράσταση του West End και του Broadway και βεβαίως τα αυθεντικά βραβευμένα κοστούμια και σκηνικά της παράστασης του Λονδίνου. Η παραγωγή είναι διεθνής, με συντελεστές κι από την Αγγλία.

Στην ελληνική εκδοχή των ρόλο που ερμήνευσε στο σινεμά ο Τερενς Σταμπ ερμηνεύει ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος έκανε και τη μετάφραση.

Σήμερα, στο θέατρο Badminton οι συντελεστές της παράστασης φόρεσαν τα εξωπραγματικά κοστούμια τους κι έκαναν μια απίστευτη επίδειξη στην πασαρέλα που στήθηκε στο Loft δείχνοντας μερικά από τα 471 κοστούμια και τις 45 περούκες που αλλάζουν σε κάθε παράσταση.

Στοιχεία της παράστασης:

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Γιώργος Καπουτζίδης, Φώτης
Σεργουλόπουλος, Παναγιώτης Πετράκης.

Σκηνοθεσία: Φωκά Ευαγγελινού.

Απόδοση στα ελληνικά: Γιώργος Καπουτζίδης - Σταμάτης Πατρώνης

Ελεωνόρα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα