Nίκη μετά από δύο μήνες

Επιστροφή στις νίκες για την Ξάνθη μετά από δυο μήνες με τους Ακρίτες να επικρατούν με 1-0 της Καλλονής και να παίρνουν ένα πολύτιμο τρίποντο.

Μια πολύ σημαντική νίκη, την πρώτη της από τις 18 Δεκεμβρίου, πήρε η Skoda Ξάνθη που επικράτησε της ΑΕΛ Καλλονής με 1-0 χάρη σε γκολ του Γούτα
στο 89' της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, πίεζαν, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος αλλά δεν είχαν αποτελεσματικότητα.

Η Ξάνθη μετά από αυτή τη νίκη έφτασε στην 11η θέση την Καλλονή με 29 βαθμούς και μπόρεσε να ανασάνει προσωρινός καθώς μέσα στο 2014 δεν γνώριζε τι πάει να πει θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα της Μυτιλήνης έμεινε τώρα στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Oι δυο ομάδες είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετές απουσίες εκατέρωθεν αλλά όπως φάνηκε στην διάρκεια του αγώνα η απουσία του Λεοζίνιο από πλευράς Καλλονής ήταν αρκετά σημαντική αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να φτιάξουν παιχνίδι και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Από την άλλη πλευρά και η Ξάνθη είχε απουσίες αλλά στο δεύτερο μέρος η είσοδος των Κάλβο και Σουάρες βοήθησε τους γηπεδούχους να γίνουν πιο επιθετικοί, να απειλήσουν περισσότερο και να φτάσουν τελικά στο χρυσό τέρμα του Γούτα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Το ματς δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα το αξιόλογο, κυρίως στο πρώτο μέρος, όπου δεν υπήρχε ούτε μια τελική προς τις δυο εστίες. Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη ήταν αυτή που έψαξε περισσότερο το γκολ και τελικά το πέτυχε.
Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "SKODA Ξάνθη Arena"

Καιρός:

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Χρήστος Ακριβός (Αθηνών), Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής)

SKODA Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Μάνταλος, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν (74' Ράνος), Σολτάνι, Τριάδης (46' Κάλβο), Σολάρι (63' Σουάρες).

ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος (90 Νιαμπούγιου), Ζακουανί, Βαλιός, Γιορέντε, Κεϊτά (86' Κεϊτά), Φαρία, Μαρσέλο, Καλτσάς, Ποντάνι (61' Φουρλάνος), Μανούσος.

Κίτρινες κάρτες: 20' Καλτσάς, 53' Ζακουάνι, 78' Βάλλας, 84' Μανούσος

Κόκκινες κάρτες:

Γκολ: 89' Γούτας
Keywords
Τυχαία Θέματα