Metrisi: Ανήσυχο για το ενδεχόμενο ενός Grexit το 59%

Ως υπαρκτό βλέπει η πλειονότητα το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδα το προσεχές διάστημα και της εξόδου της χώρας από το ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Metrisi για λογαριασμό του iefimerida.gr.

Ειδικότερα, στην ερώτηση «πιστεύετε ότι

είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο παύσης πληρωμών από το Δημόσιο το προσεχές διάστημα;» το 59% απαντά «ναι». Θετική είναι η απάντηση για το 52% και στην ερώτηση σχετικά με ένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Ακόμη, το 59% «βλέπει» ως υπαρκτό το ενδεχόμενο ενός Grexit κατά τους προσεχείς μήνες.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από την έρευνα, σε ποσοστό 49% οι πολίτες συμφωνούν με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ενώ το 43% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, παρότι το 38% θεωρεί ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου έβαλε τελικά τη χώρα σε περιπέτειες.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου εξακολουθεί να έχει σημαντική διαφορά, καθώς συγκεντρώνει 35,4% και καταγράφει προβάδισμα 12,2 μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 23,2%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως και τις 20 Φεβρουαρίου και έγινε σε δείγμα 1.008 ατόμων με Πανελλαδική κάλυψη από όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα