H Β. Όλγας πεζόδρομος

Με την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Bασιλίσσης Ολγας, θα ολοκληρωθεί o μεγάλος αρχαιολογικός περίπατος του προγράμματος Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας.

Ο νέος αυτός πεζόδρομος θα εκτείνεται σε 20 στρέμματα και θα έρθει να προστεθεί στις προυπάρχουσες πεζοδρομήσεις, δημιουργώντας μια βόλτα 500 στρεμμάτων που θα ξεκινάει από τον Εθνικό Κήπο και θα καταλήγει στους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση ενέκρινε τη μελέτη, η οποία κατατέθηκε από την Εταιρεία

Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεων , βάζοντας φρένο στη διέλευση των αυτοκινήτων. Ωστόσο θα επιτρέπεται η διέλευση του τραμ και του τρόλεϊ.

Οπως είπε η Πρόεδρος της Εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεων Ντόρα Γαλάνη, μιλώντας στον Α984 και στη Βάνα Λυκομήτρου, το έργο εκτιμάται πως θα ξεκινήσει στο τέλος του 2012 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον ένα χρόνο, ωστόσο ο χώρος δεν προκειται να κλείσει εντελώς κατα τη διάρκεια των εργασιών, καθώς το έργο θα παραδίδεται τμηματικά.

“Το σημαντικό είναι οτι δημιουργούμε έναν υπερτοπικό πόλο πολιτισμού, αναψυχής και πρασίνου στο κέντρο της πόλης” επεσήμανε η κ. Γαλάνη.

Το έργο θα κοστίσει περίπου 5 εκ. Ευρω, ωστόσο γίνεται προσπάθεια μείωσης του κόστους, κατέληξε η κ. Γαλανη.

Keywords
Τυχαία Θέματα