H Ντόρτμουντ έκλεισε την 8άδα

Η φιλότιμη Ζενίτ το πάλεψε κι έφυγε με το διπλό απ' τη Βεστφαλία (2-1), αλλά χάρη στο σκορ του πρώτου ματς, οι ποδοσφαιριστές της Μπορούσια Ντόρτμουντ πέρασαν στους «8».

Η περσινή φιναλίστ λοιπόν είναι η ομάδα που πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί με Μπάγερν Μονάχου, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί αποτελούν τους μονομάχους των προημιτελικών.


Η Ντόρτμουντ ηττήθηκε λοιπόν 2-1 από την Ζενίτ, που ήταν αισθητά βελτιωμένη σε σύγκριση με το πρώτο ματς,

αλλά πήρε την πρόκριση με το συνολικό 5-4, για τα προημιτελικά. Οι Ρώσοι έκαναν καλό παιχνίδι, αλλά ήταν αδύνατο να φτάσουν σε ακόμα τρία γκολ, από τη στιγμή που ο Κελ στο 38ο, ισοφάρισε σε 1-1 το φανταστικό γκολ του Χούλκ από το 16ο. Ο Ρονδόν στο 73' ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη γοήτρου στην ομάδα της Αγ. Πετρούπολης.


Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Χούμελς, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ (77' Ντουρμ), Πίστσεκ, Κελ, Σαχίν, Γκροσκρόιτς, Λεβαντόφσκι, Μικχταριάν (69' Γιόζιτς), Ομπαμεγιάνγκ (90' Χόφμαν)


Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Κρισίτο, Λόμπαρτς (46' Νέτο), Χούμποτσαν, Ανιουκόφ, Σατόφ, Φαϊζουλίν (84' Σμολνίκοφ), Βίτσελ, Χουλκ, Ντάνι, Κερζακόφ (62' Ρονδόν)

Keywords
Τυχαία Θέματα