H Silvia Weidenbach στη Στέγη

Η εξαιρετικά επιτυχημένη σχεδιάστρια κοσμημάτων Σίλβια Βάιντενμπαχ συναντά το κοινό της Στέγης και μιλάει για τις εξελίξεις στον τομέα του σχεδιασμού κοσμημάτων με τη χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Η Γερμανίδα Σίλβια Βάιντενμπαχ είναι από τις πιο σημαντικές σχεδιάστριες κοσμημάτων νέας τεχνολογίας. Είναι η πρώτη σχεδιάστρια που χρησιμοποίησε πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους σε κοσμήματα τα οποία δημιούργησε με τρισδιάστατη εκτύπωση.

Έχει κάνει σπουδές στις εφαρμοσμένες τέχνες και στην παραδοσιακή τέχνη της κοσμηματοποιίας και ζει στο Λονδίνο. Τα έργα της συνδυάζουν με έναν ιδιαίτερο

τρόπο τις παραδοσιακές με τις σύγχρονες μεθόδους κοσμηματοποιίας.

Η Βάιντενμπαχ διδάσκει στο Royal College of Art και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το Design Museum, καθώς και με το μουσείο Sir John Soane του Λονδίνου. Έχει τιμηθεί με το Jerwood Makers Open Award και είναι επικεφαλής εκπαιδευτικών εργαστηρίων στο τμήμα ερευνών της BMW.

Δουλειά της θα φιλοξενηθεί το 2015 στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης, καθώς και στην Galerie für Angewandte Kunst του Μονάχου, ενώ ήδη έχει εκθέσει το έργο της στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιαπωνία, την Ολλανδία, την Ελβετία και τον Καναδά.

Η ομιλία γίνεται στην αγγλική γλώσσα.

Ώρα έναρξης: 19.00

Εισιτήριο:12 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα