Google+ VS Facebook

Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα με αποτέλεσμα η Google να αναρωτιέται «πότε θα εκθρονιστεί το Facebookαπό βασιλιάς των κοινωνικών δικτύων;»

To My Space από το 2002 έως το 2007 ήταν ο πρωτοπόρος βασιλιάς των κοινωνικών δικτύων με αποτέλεσμα να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια, όπως για παράδειγμα  ο Ρούπερτ Μέρντοχ που κατέβαλε πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια. Στην συνέχεια έκανε την μεγάλη  εμφάνιση

το Facebook και πήρε την μερίδα του λέοντος. Αποτέλεσμα το Μy Space  το 2011 να πωλείται για λιγότερο από $ 40 εκατομμύρια, καθώς η βάση των χρηστών του συνέχισε να μειώνεται όταν το facebook εκτιμάται στα  100 δισ. δολάρια.

 Η Google είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς γνώριζαν ότι τα κοινωνικά δίκτυα ήταν το μέλλον. Ξεκίνησε με τα Google «Buzz» και «Wave» που απέτυχαν παταγωδώς και με τρίτη προσπάθεια το «Google plus» που ξεκίνησε φέτος με μία πολύ μεγάλη επένδυση στην πολυσύχναστη αγορά κοινωνικών δικτύων, μέσων μαζικής ενημέρωσης ,χωρίς καμία εγγύηση επιτυχίας, με στόχο να ανταγωνιστεί το  «κολλώδες» Facebook.  Η «Κολλώδης» είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για α περιγράψει το χρόνο που περνούν οι χρήστες σε μία πλατφόρμα που ασχολούνται με τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες της.

Οι αριθμοί από την Nielsen σχετικά με το χρόνο που δαπανάται στο Facebook σε σύγκριση με το Google και άλλες ιδιότητες ιστού αξίζει να εξεταστούν και να γιατί η γιατί η Google έχει επενδύσει πολλά στο Google +.

Τον Μάιο του 2011 Αμερικανοί ξόδεψαν 53.500.000.000 λεπτά στο Facebook, 17.200 εκατομμύρια λεπτά στο Yahoo, 12.500 εκατομμύρια λεπτά στο Google. Στην πραγματικότητα το Facebook κερδίζει το Google, το YouTube, Yahoo και AOL σε συνδυασμό, με βάση το χρόνο που δαπανάται στην πλατφόρμα!

Η Google σύμφωνα με τα στοιχεία της δηλώνει πως πλέον 625.000 νέοι χρήστες εγγράφονται την ημέρα, και εκτιμά ότι θα φθάσει τα 400 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το τέλος του 2012.

Είναι δύσκολο να δούμε ότι η Google θα ξεπεράσει το Facebook στο άμεσο μέλλον. Αλλά είναι πιθανό ότι με το Web της Google και τις ιδιότητες των κινητών, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google, το YouTube, το Blogger και το Android λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας, προσφέρει μια έτοιμη βάση χρηστών των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το Facebook.

Ίσως το 2015 θα δούμε στο Facebook συνδυάζεται με το Google + και να περάσει το LinkedIn ως το δεύτερο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του τρέχοντος έτους.

Ο ανταγωνισμός είναι πάντα ένα θετικό περιβάλλον που φέρνει έξω το καλύτερο!

Πηγή: www.business2community.com

Keywords
Τυχαία Θέματα