Eurogroup για ενεργοποίηση των CAC's

«Η ημέρα είναι ιστορική για τον λαό και την ελληνική οικονομία, καθώς το PSI απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα και ο λαός θα απαλλαχθεί από χρέος 105 δισ. ευρώ» δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, ανακοινώνοντας το τελικό αποτέλεσμα του PSI. Σε συνέντευξη τύπου, ο κ.

Βενιζέλος έδωσε λεπτομέρειες για τη διαδικασία. «Το χρέος θα κινηθεί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα αν εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και ανακοίνωσε οτι παρατείνεται έως τις 23 Μαρτίου η προθεσμία για συμμετοχή όσων κατέχουν ομόλογα υπό ξένο δίκαιο και θα ζητήσει απο το Eurogroup την ενεργοποίηση των CAC's. Η απόφαση για τις ρήτρες συλλογικής δράσης θα ληφθεί στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 13.30 το μεσημέρι.
Ευρώπη και ΗΠΑ χαιρέτισαν τη συμφωνία, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στην επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία. 

Η εθελοντική συμμετοχή έφθασε στο 85,8%, ποσοστό που θα ανέλθει στο 95,7% με την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης. Εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» για ενεργοποίηση των CAC's, η αξία των ομολόγων που θα ανταλλαγούν θα ανέλθει στα 197,5 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα 207 που αφορούσε η δημόσια προσφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα