Euro: Κροατία-Ισπανία

Η Κροατία αντιμετωπίζει την Ισπανία, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Γ' ομίλου, και όποια από τις δύο ομάδες πάρει τους τρεις βαθμούς, τότε προκρίνεται στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.
Ο ηττημένος προκρίνεται και αυτός στους "8" αρκεί οι Ιταλοί να μην νικήσουν.

Από κει και πέρα αρχίζουν τα σενάρια. Αν το παιχνίδι τελειώσει ισόπαλο (και οι Ιταλοί δεν νικήσουν τους Ιρλανδούς), τότε Ισπανοί και Κροάτες περνάνε ως πρώτοι και δεύτεροι από τον όμιλο αντίστοιχα.
Η πρόκριση μπλέκεται εάν το ματς καταλήξει στο "Χ" και ταυτόχρονα οι Ιταλοί πάρουν τη νίκη.

Εφόσον
το παιχνίδι λήξει 0-0 τότε η Ιταλία περνάει ως πρώτη και η Ισπανία ως δεύτερη. Στην πιθανότητα του 1-1 τότε θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο και εκεί θα παίξει ρόλο με πόσα γκολ θα νικήσει τους Ιρλανδούς η "σκουάντρα ατζούρα". Αν υπάρξει ισοπαλία από 2-2 και πάνω τότε οι Ισπανοί είναι πρώτοι και οι Κροάτες δεύτεροι ανεξαρτήτως αποτελέσματος του άλλου αγώνα.

Ο Σλάβεν Μπίλιτς χαρακτήρισε «προσβολή» τα όσα αναφέρουν στην Ιταλία για στήσιμο του αγώνα με τους Ισπανούς, ενώ ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε τόνισε ότι «στόχος μας είναι πάντα η νίκη».

Κροατία και Ισπανία αναμετρώνται για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση.
Πιθανές συνθέσεις

Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Σίντενφελντ, Στρίνιτς, Βουκόγεβιτς, Ράκιτιτς, Μάντζουκιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς και Γιέλαβιτς

Στον πάγκο: Σούμπασιτς, Κελάβα, Μπούλιατ, Βίντα, Σίμουνιτς, Πράνιτς, Ντουίμοβιτς, Κράνιτσαρ, Μπάντελ, Βρσάλικο, Κάλινιτς και Εντουάρντο.

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πικέ, Άλμπα., Μπουσκέτς, Αλόνσο, Σίλβα, Τσάβι, Ινιέστα και Τόρες.

Στον πάγκο: Βαλντές, Ρέινα, Χουανφράν, Αλμπιόλ, Μαρτίνεθ, Καθόρλα, Μάτα, Φάμπρεγας, Πέδρο, Νάβας, Γιορέντε και Νεγρέδο.

Στο όριο των καρτών από ισπανικής πλευράς είναι οι Αρμπελόα, Άλμπα, Τόρες, Αλόνσο, Τσάβι Μπαρτίνεθ και οι Κροάτες δεν θέλουν να χάσουν τους Σίντενφελντ, Μόντριτς και Κράνιτσαρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα