Ταυτοποίηση DNA

Γενετικό υλικό του Χριστόδουλου Ξηρού εντόπισε η Ελληνική Αστυνομία στο βιβλίο-βόμβα που εστάλη στον διοικητή του ΑΤ Ιτέας, στις 29 Απριλίου, ενέργεια για την οποία ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξή της η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ αναφέρεται: Ανακοινώνεται ότι, στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, που ταχυδρομήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στη Φωκίδα, ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα

οποία βρέθηκαν - κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά - διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την 05-01-2014, ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός.

Την ίδια ώρα, στον «τραγικό θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν» και την «εικόνα κατάντιας της 17Ν το 2002» αναφέρεται ο καταδικασθείς για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, Βασίλης Τζωρτζάτος σε επιστολή του μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο ίδιος, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι την ημέρα που έγινε η επίθεση εναντίον του τότε υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασσά «παραβιάστηκαν οι δύο προϋποθέσεις» που είχε θέσει η οργάνωση, δηλαδή ότι «ότι δεν θα υπήρχε κανείς τρίτος μέσα στο αμάξι του υπουργού και δεύτερον ότι δεν θα υπήρχαν πεζοί στα πεζοδρόμια της Νίκης προς Καραγιώργη Σερβίας».

Ως εκτελεστής του Θάνου Αξαρλιάν στην επίθεση κατά του Ιωάννη Παλαιοκρασσά φέρεται κατά τις Αρχές, ο καταζητούμενος Χριστόδουλος Ξηρός.

Keywords
Τυχαία Θέματα