BBC: «Παλαιοκώστας ο Άπιαστος»

Εκτενές αφιέρωμα στον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα με τίτλο «Ο Άπιαστος» , φιλοξενεί το BBC. Το αφιέρωμα εξιστορεί τη ζωή του κακοποιού από τα παίδικά του χρόνια και την εγκληματική του δράση έως και σήμερα.

«Πέρασε δεκαετίες παραβιάζοντας τον νόμο. Απέδρασε από τη φυλακή δύο φορές με ελικόπτερο. Εχει δώσει εκατομμύρια στους φτωχούς. Αυτή είναι η ιστορία για το πώς ο πιο περιζήτητος καταζητούμενος στην Ελλάδα

έγινε λαϊκός ήρωας» αναφέρει χαρακτηριστικά και τον παρουσιάζει ως έναν σύγχρονο Ρομπέν των Δασών που «περιφρονείται από τις αρχές που μαστίζει».

Ένας από τους πρώην συγκρατούμενους του, Πολύκαρπος Γεωργιάδης δηλώνει στο Βρετανικό δικτυο πως «οι εγκληματίες αρπάζουν πορτοφόλια από ηλικιωμένες κυρίες. Ο Βασίλης ήταν σε ένα διαφορετικό επίπεδο: είναι ένας κοινωνικά αποδεκτός ληστής και ένας ήρωας».

Η απάντηση στο άρθρο ήρθε από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ λέγοντας πως «Το BBC μπέρδεψε τον Βασίλη με τον Νίκο Παλαιοκώστα» και πως η βρετανική ιστοσελίδα έχει κάνει μεγάλα λάθη στην «αγιογραφία» του καταζητούμενου ποινικου. Μπερδεύει τη δράση και τη συμπεριφορά του με εκείνη του αδελφού του Νίκου Παλαιοκώστα, αμφισβητεί το αποτύπωμά του στη βόμβα που σκότωσε το 2010 τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον παρουσιάζει σαν οργανωτή των δύο αποδράσεων με ελικόπτερο ενώ αυτό ήταν έργο άλλων κακοποιών».

Πηγή: bbc, skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα