Arts for Social Development

Το πρόγραμμα «Arts for Social Development» έχει θέσει ως στόχο να φέρει κοντά καλλιτέχνες, καλλιτεχνικούς οργανισμούς και επαγγελματίες του χώρου μαζί με μη κυβερνητικές οργανώσεις και κοινωνικούς επιχειρηματίες με σκοπό να ανταλλάξουν δεξιότητες και απόψεις, να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στους παραπάνω τομείς έτσι ώστε να δημιουργήσουν κοινές δράσεις για την τοπική ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του British Council, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού,
του Swedish Institute, του House of Cyprus, του Instituto Cervantes και της Πρεσβείας της Νορβηγίας.
Περιεχόμενο

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διοργανωθούν μία σειρά από εργαστήρια, συζητήσεις και εκδηλώσεις.
Στόχοι προγράμματος

Dance - Banoptikon

Η παράσταση «Dance - Banoptikon» είναι μια χορευτική performance όπου οι χορευτές όντας οι ίδιοι μετανάστες μεταφέρουν στη σκηνή τον αποκλεισμό και τη βία που αντιμετώπισαν. Το παιχνίδι αναμειγνύεται με τη πραγματικότητα και οι χορευτές σε μια συνεχή κίνηση προσπαθούν να μιμηθούν τη πάλη για την επιβίωση. Η παράσταση προέκυψε μέσω της συνεργασίας της ομάδας χορού dancevacuum και της ομάδας media arts Personal Cinema.

Πριν τη παράσταση θα προηγηθεί η παρουσίαση του Banoptikon videogame project από την ομάδα Personal Cinema, το οποίο διερευνά τη συμβολή των μεταναστών στην παραγωγή και τον μετασχηματισμό των διεθνών ψηφιακών δικτύων, αλλά και το πώς οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες των δικτύων χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της μετανάστευσης.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, 20.00-21.00
Σπίτι της Κύπρου
Ξενοφώντος 2Α
105 57 Αθήνα

Εργαστήριo «Create For Change»

Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Kinitiras Choreography Lab, διοργανώνεται ένα εργαστήριο για καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες του χώρου με θέμα την έννοια της δημιουργικής βιομηχανίας. Θα παρουσιαστούν παραδείγματα και μελέτες (case studies) και ο ρόλος της δημιουργικής βιομηχανίας στην ευημερία και την κοινωνική ανάπτυξη.

Θα συζητηθούν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να δημιουργηθεί και να ευδοκιμήσει ένα περιβάλλον όπου οι συγγραφείς, οι κινηματογραφιστές, οι ποιητές και άλλοι επαγγελματίες του χώρου θα μπορέσουν να αναπτύξουν τις δράσεις τους και να συνεισφέρουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014, 9.30-18.00
Kinitiras Choreography Lab
Ερεχθείου 22
117 42 Αθήνα
Keywords
Τυχαία Θέματα