41ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Περισσότεροι από 150 εκδοτικοί οίκοι, παρουσιάζουν πάνω από 50.000 τίτλους βιβλίων στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο ανοίγει σήμερα τις πύλες του στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου.
Το φετινό φεστιβάλ -αφιερωμένο στον θεσμό των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων- συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, τον οργανισμό Πολιτισμού Αθλησης και νεολαίας του δήμου Αθηναίων και την Ελληνική Επιτροπή της UNICEF.

Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου από τον Υπουργό παιδείας και Θρησκευμάτων, πολιτισμού

κι Αθλητισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου Γιάννης Σολδάτος, μίλησε στη Βάνα Λυκομήτρου.

Ο κ Σολδάτος έδωσε έμφαση στο αφιέρωμα στα Κρατικά Βραβεία λογοτεχνίας, που όπως είπε χαρακτηρίζει την φετινή διοργάνωση. ΄Οπως επεσήμανε, πρόκειται να εκτεθούν όλα τα βιβλία που πήραν βραβείο από το 1956 μέχρι σήμερα, τα οποία είναι περίπου 600.

“Θα κληθούν οι ζώντες βραβευμένοι συγγραφείς , οι οποίοι είναι περίπου 200, να συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να έρθουν οι 150. καθημερινά 5 με 6 συγγραφείς θα βρίσκονται στην έκθεση και θα συνομιλούν με το κοινό. Παράλληλα θα παίζονται εκπομπές που εχουν γίνει για αύτους τους συγγραφεις, όπως είναι το Παρασκήνιο κλπ.” είπε ο κ Σολδάτος.

Αναφορικά με το βιβλίο και την κρίση, ο Πρόεδρος του συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, τόνισε “Οικονομικά το βιβλίο πάει, όπως πάει ολόκληρη η Ελληνική οικονομία.”

Keywords
Τυχαία Θέματα