2ο Φεστιβάλ του Ουζμπεκιστάν

Αφιερωμένο στην 23η επέτειο της Ανεξαρτησίας του Ουζμπεκιστάν είναι το 2ο Φεστιβάλ του Ουζμπεκιστάν (2nd Festival of Uzbekistan), το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αποτελείται από έκθεση έξι εικαστικών από την Τασκένδη (Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη), συναυλία κλασικής και φολκλορικής μουσικής από δεξιοτέχνες μουσικούς του Ουζμπεκιστάν
(Τριανόν) και μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Bakhor» (εστιατόριο Μαγεμένος Αυλός).

«Ο σκοπός των εκδηλώσεών μας είναι να φέρουμε σε επαφή το ελληνικό κοινό με τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα του μακρινού Ουζμπεκιστάν με την πρωτεύουσά του, Τασκένδη, και άλλες αρχαίες πόλεις- Σαμαρκάνδη, Μπουχάρα- όπου έφτασε ο δικός μας Μέγας Αλέξανδρος και παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Ρωξάνη από τη Βακτρία. Πιστεύω ακράδαντα ότι η τέχνη, η μουσική και γενικά η ομορφιά θα σώσουν τον κόσμο και θα ενώσουν τους λαούς όλων των χωρών, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες μέρες» ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας XL Group, Ξενοφών Λαμπράκης, που φέρει την ευθύνη της διοργάνωσης.

Στην έκθεση ζωγραφικής συμμετέχουν οι: Γιάννης Κάδρας, Ιβάν Κυριακίδης, Κώστας Μπανάσης, Βασιλική Σαργολόγου, Αλέξης Σιαμάνης και Δημήτρης Σιδεράς.

Το φολκλορικό συγκρότημα «Bakhor» αποτελείται από πέντε μουσικούς και δύο τραγουδιστές. Οι μουσικοί παίζουν τα έγχορδα, πνευστά και κρουστά εθνικά μουσικά όργανα της χώρας τους. Στην ομάδα των καλεσμένων από το Ουζμπεκιστάν υπάρχουν επιπλέον τρία παιδιά- θαύματα, βιρτουόζοι της κλασικής μουσικής, τα οποία, αντίστοιχα, παίζουν πιάνο, βιολί και prima rubab (εθνικό έγχορδο όργανο του Ουζμπεκιστάν).

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου Ουζμπεκιστάν και του Δήμου Αθηναίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα