201 οι Έλληνες διασωθέντες, νεκροί 2, αγνοούμενοι 32

Συνολικά 201 Έλληνες έχουν διασωθεί από το Norman Atlantic, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για τη ναυτική τραγωδία. «Θα χυθεί άπλετο φως για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό ναυτικό ναυάγιο» τόνισε σε νέες ανακοινώσεις του ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οποίος εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων. Θα κάνουμε, πρόσθεσε, οτιδήποτε είναι δυνατόν, ώστε να μην υπάρχει

καμία πιθανότητα κάποιου ανθρώπου να βρίσκεται κάπου αβοήθητος. Για το λόγο αυτό συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τόσο στον ελληνικό χώρο όσο και στον αλβανικό.

Εντολή στην Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Πειραιά για κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τα κακουργήματα διατάραξης θαλάσσιας συγκοινωνίας, απο την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και απο την οποία επήλθε θάνατος και για τον εμπρησμό έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, έπειτα απο έγγραφο του Υπουργού Ναυτιλίας, που ζήτησε επίσπευση των ενεργειών για τη διερεύνηση των συνθηκών, υπό τις οποίες προκλήθηκε φωτιά και το ναυτικό δυστύχημα στο «Norman Atlantic».

Την ίδια ώρα, κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των αγνοούμενων. Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι 40 με 41, εκ των οποίων οι 32 Έλληνες, ενώ συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο.

Ο Εισαγγελέας του Μπάρι δήλωσε ότι το πλοίο είχε 499 επιβαίνοντες καθώς μετέφερε και παράνομους μετανάστες και εξέφρασε φόβους για αρκετούς εγκλωβισμένους στα αμπάρια του πλοίου, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Οι τελευταίες επίσημες πληροφορίες μιλούν για 12 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο Έλληνες. Σε αυτούς συγκαταλέγεται ο Γιώργος Δούλης, αν και ο γιος του δεν τον έχει αναγνωρίσει ανάμεσα στις σορούς και ο 57χρονος Κωνσταντίνος Κουφόπουλος.

Επίσης σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δύο Αλβανοί ναυτικοί που επιχειρούσαν να προσδέσουν το πλοίο σε ρυμουλκό έχασαν τη ζωή τους, όταν έσπασε ο κάβος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περίπου 200 επιβάτες μεταφέρει το στρατιωτικό πλοίο «San Giorgio», το οποίο αναμένεται να φτάσει αργά σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Μπρίντιζι. Οι καταγεγραμμένοι Έλληνες διασωθέντες που μεταφέρονται από το ελικοπτεροφόρο είναι 135, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, στο πλοίο «Norman Atlantic» δεν αποκλείεται να βρεθούν πτώματα επιβατών και μελών του πληρώματος που δεν κατάφεραν να σωθούν.

Εν τω μεταξύ, τη συνδρομή των αλβανικών αρχών για την κατάσχεση του πλοίου Norman Atlantic και ό,τι υπάρχει μέσα σ' αυτό, καθώς και για τη διεξαγωγή των σχετικών ανακρίσεων, ζήτησε από τη Γενική Εισαγγελία της Αλβανίας η εισαγγελία Πρωτοδικών του Μπάρι της Ιταλίας.Το πλοίο βρίσκεται στα αλβανικά χωρικά ύδατα, αλλά φέρει ιταλική σημαία και ο καπετάνιος είναι Ιταλός. Η Ιταλία ζητά να αποσυρθεί το Norman Atlantic στις ιταλικές ακτές προκειμένου να διεκπεραιωθούν εκεί όλες οι απαραίτητες ανακρίσεις για την τραγωδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα