Επιστρέφει για 16η χρονιά

Τα 16 του χρόνια κλείνει φέτος το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου το οποίο ξεκινά στις 19 του μήνα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 Μαρτίου.

Η έναρξη θα γίνει με την συγκινητική ταινία με τίτλο "Οικογένεια Μπελιέ", η οποία στη Γαλλία έχει κόψει 7 εκατομμύρια εισιτήρια και αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στα τέλη Μαϊου. Στην πρεμιέρα θα παρευρεθεί η πρωταγωνίστρια Καρίν Βιάρντ, με αφορμή την επίσκεψη της οποίας, το Φεστιβάλ αφιερώνει

ένα τμήμα του στο Γυναικείο κινηματογραφικό Βλέμμα, λόγω της συνεργασίας της ηθοποιού με γυναίκες σκηνοθέτιδες.

Επίσης να πούμε ότι τα γνωστά τμήματα του Φεστιβάλ επιστρέφουν: το διαγωνιστικό τμήμα και το Πανόραμα. Στο διαγωνιστικό τμήμα θα προβληθούν 43 ταινίες και τα βραβεία που θα απονεμηθούν είναι δυο, αυτό της Κριτικής Επιτροπής και το βραβείο Κοινού.

Το Φεστιβάλ δίνει λευκή κάρτα και στο Εθνογραφικό Φεστιβάλ, το οποίο επιλέγει ταινίες που θα προβληθούν φέτος.

Παράλληλα το κοινό θα παρακολουθήσει ένα ξεχωριστό κονσέρτο. Η βωβή "Αστέρω" του Δημήτρη Γαζιάδη (1929) θα προβληθεί με τη μουσική της Μαριλένας Ορφανού και τη νέα της μπάντα.

Η ταινία που θα ρίξει την αυλαία του Φεστιβάλ είναι "Η Καινούρια Φιλενάδα του Φρανσουά Οζόν". Και στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η Θεσσαλονίκη, όπου οι προβολές θα γίνουν στους κινηματογράφους Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας.

Χορηγός επικοινωνίας του φετινού 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου είναι ο Αθήνα 9.84.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ στο συνημμένο αρχείο που ακολουθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα