Ακυρώνουμε τις προκαταλήψεις

Καμπάνια ενημερώσης και ευαισθητοποίησης. Συνεχίζεται η δωρεάν νομική και ψυχολογική στήριξη σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας και τις οικογένειές τους.

Σημαντική ανταπόκριση γνωρίζει η λειτουργία του Γραφείου Συνηγορίας για την παροχή δωρεάν νομικής και ψυχολογικής στήριξης σε άτομα με ψυχικά νοσήματα και τις οικογένειές τους, που λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Πλατφόρμα Δράσης για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου η προσπάθεια αυτή ενισχύεται μέσα από μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

που υλοποιείται από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨΥ & ΨΥ) σε συνεργασία με και το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.) και την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ).

Στόχος της καμπάνιας, που περιλαμβάνει την προβολή των δράσεων του Γραφείου Συνηγορίας μέσα από σποτ, ενημερωτικές εκδηλώσεις και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι να ενημερωθούν ακόμη περισσότεροι πολίτες γύρω από το θέμα της παραβίασης των δικαιωμάτων στο χώρο της ψυχικής υγείας και να δοθεί έμπρακτη στήριξη σε όσους έχουν υποστεί, βιώσει ή εντοπίσει ανάλογες παραβιάσεις και χρειάζονται βοήθεια να τις αντιμετωπίσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα